• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ne ažurirajte iPhone na novi iOS, neće raditi

Autor mondo.rs

Ukoliko ste servisirali iPhone 7 ii iPhone 8, posebno u servisu, koji nije Apple kompanije, sačekajte sa ažuriranjem softvera.

 Ne ažurirajte iPhone na novi iOS, neće raditi Izvor: MONDO portal / Live stream

Poslednja verzija iPhone softvera, koji je zvanično dostupan (iOS 11.3) onemogućava korišćenje iPhone 8 i iPhone 8 Plus uređaja, ukoliko detektuje ekran „treće strane“, odnosno, ako je iPhone 8 ili iPhone 8 Plus popravljan u servisu izvan Apple podrške. Problem se manifestuje prestankom rada funkcije osetljivosti ekrana na dodir i/ili ekranom za učitavanje, koji ne prolazi, objavio je The Guardian, pozivajući se na izveštaj Motherboard sajta.

Stiv Voznijak napustio Facebook: Zarađuju na vama!

Prema tvrdnjama lokalnih servisa, koji su samostalno nabavili ekrane iPhone 8 ili iPhone 8 Plus (ne kroz Apple dilersku podršku) i ugradili ih korisnicima legalno, na njihov zahtev, Apple ovo namerno radi kako bi sprečio „treće strane“ da vrše zamenu ekrana, što je povoljnija varijanta, i kako bi preuzeo sve na sebe i svoj servis.

Apple je već za iPhone 7 ranije morao da izda zakrpu, koja je rešavala isti problem, pa se čini da je to zaista planirana „opcija“ nove 11.3 verzije iOS softvera, koja se pojavila 29. marta za podržane uređaje. Za sada ovaj problem mogu da imaju samo uređaji iPhone 8 i iPhone 8 Plus i prethodne iPhone generacije, čiji ekran nisu zamenjeni u Apple servisu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS