• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gvardiola: Krive su sudije!

Autor mondo.rs

Menadžer Mančester sitija optužio je zemljaka Mateua Lahoza, ali i Nijemca Feliksa Briha, da su u dvomeču sa Liverpulom oštetili njegov tim.

Pep Gvardiola čestitao je Liverpulu i njegovom menadžeru Jirgenu Klopu plasman u polufinale Lige šampiona, poželjevši im da u narednoj rundi odbrane čast engleskog fudbala.

Međutim, španski stručnjak je imao šta da kaže i o suđenju, ne samo u revanš meču na stadionu "Etihad" (1:2), sa koga je isključen na kraju prvog poluvremena, već se osvrnuo i na neke detalje od prošle nedelje, kada je Liverpul na "Enfildu" slavio rezultatom 3:0.

U utorak je Liroj Sane dao gol za vođstvo Sitija od 2:0, ali ga je sudija poništio zbog ofsajda.

"Da je na poluvremenu bilo 2:0, umjesto 1:0, bilo bi ipak drugačije. Kada je Liverpul izjednačio sjajnim potezom Salaha, morali smo da promijenimo način igre", izjavio je Gvardiola i prokomentarisao svoje isključenje.

"Nisam ga ničim uvrijedio, samo sam rekao 'Mateu, bio je gol'. Lopta je do Sanea došla poslije kontakta sa Milnerom i onda to nije bio ofsajd. Ali, pošto tog sudiju poznajem iz Španije, mogao sam da pretpostavim šta će se desiti. On voli da se osjeća posebnim. Kada svi vide jedno, on će presuditi drugačije. Pretjerao je".

Osim što se požalio na Mateua Lahoza, Gvardiola je kritikovao i Nijemca Feliksa Briha, koji je sudio prvu utakmicu četvrtfinala.

"Prvi gol na 'Enfildu' postigao je Salah iz ofsajda. Poništeni gol Gabrijela Žezusa na 'Enfildu' je bio regularan, a bio je i penal nad Sterlingom poslije faula Robertsona koji se desio pred očima četvrtog sudije. Sve su to odluke koje su uticale na konačan ishod", izjavio je menadžer Mančester sitija.


Iako su Gvardioline primjedbe dobrim dijelom "na mjestu", treba imati u vidu da je njegov prvi trofej Lige šampiona, u sezoni 2008/09, osvojen i zahvaljujući velikim greškama norveškog sudije Toma Heninga Evreboa.

On je u revanšu polufinala Čelsi - Barselona (1:1) propustio da u četiri situacije dosudi penal za domaći tim, pa su Katalonci otišli u finale golom Andresa Inijeste u 93. minutu.

Jednostavno, to je fudbal i greške sudija su "iks faktor" koji će uticati na rezultate sve do definitivnog uvođenja video tehnologije, koja se već koristi u Seriji A i Bundes ligi, a biće je i na Mundijalu u Rusiji.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC