Wine Open 4 u Banjaluci

Autor:

Četvrti godišnji salon vina “Wine Open”, koji se održava 26. aprila u Kulturnom centru Banski dvor u Banja Luci, prilika je za sve profesionalce i sladokusce da se bolje upoznaju sa kulturom vina i visoke gastronomije.

0
A- A A+

Manifestacija posvećena tajnama i čarima “pića bogova”, u prethodne tri godine pokazala se kao izuzetno značajna za razvoj lokalne, ali i regionalne enološke scene i somelijerstva, te se, u skladu sa tim, ove godine očekuje preko 500 posjetilaca i do sada najveći broj učesnika.

Na “Wine Open” potvrđeno je učešće dvadeset vinarija izlagača, među kojima su renomirana imena iz Italije, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Kako uz vino neizostavno ide i dobra hrana, nekoliko lokalnih gastro izlagača će upotpuniti ugođaj, uz najfinije sireve, pršut, masline, ribu i sve ostalo što se dobro uklapa uz ukuse vina koja ćemo biti u prilici da probamo.

“Wine Open” održava se u Banskom dvoru u Banja Luci, 26. aprila, sa početkom u 17 časova. Broj ulaznica je ograničen, a iste se mogu kupiti na ulazu u Banski dvor, na dan održavanja manifestacije, po cijeni od dvadeset konvertibilnih maraka, a uključuju neograničenu konzumaciju svih izloženih vina i proizvoda iz gastronomske ponude učesnika.

Cilj vinskog salona “Wine Open”, čiji se identitet nastavlja izgrađivati i u ovoj godini, je pružiti jedinstven ugođaj ljubiteljima plemenite kapljice, te pozicionirati Banja Luku i region na mapu bitnih dešavanja u svijetu vinske kulture na prostorima Balkana.

Tagovi:

Ostale vijesti