Pero Defformero za MONDO: Folk nam je u korijenima

Pročitajte intervju sa poznatim TurboFolkHeavyMetalcima iz Novog Sada...

Pero Defformero nastupaju u subotu 14. aprila u banjalučkom KSB-u, gdje će svojim fanovima i gostima sasvim sigurno pružiti njihovu dozu dobro poznatog zvuka, protkanog heavy metalom i turbo-folkom.

To je dobra prilika da malo popričamo sa članovima ovog dugovječnog benda, čiji počeci se naziru još od 90-ih godina.

Pero Deformero svirali su u Gradu na Vrbasu već nekoliko puta, a na početku razgovora za MONDO priupitali smo ih šta su za ovaj put spremili svojim obožavaocima.

"S obzirom da nas nije bilo prilično dugo, spremni smo na sve, taman i da se ne pojavimo - ukoliko će to obradovati publiku! (smijeh)"

Osnovani ste još krajem prošlog vijeka... Možete li se prisjetiti nekih interesantnih događaja iz vaše duge i bogate karijere?

"Jednom prilikom je jedan momak iz prvog reda cijeli nastup ’glancao’ cipele svojim rukavom svaki put kada bi Biške prišao njegovoj strani bine, pa ponude za brak, ljepljenje bakšiša na čela, itd, itd... Bukvalno na svakom nastupu se desi nešto što bi moglo da ide u memoare benda."

Prije nekoliko godina ste najavili da prestajete sa radom, ali ste uskoro "vaskrsli". Šta doprinijelo tome da se ponovo vratite u život?

"Publika! Prosto nam nisu dali da ih ’napustimo’... Tuga... K'o u indijskim serijama! (smijeh)"

U regionu se pojavilo dosta bendova koji kombinuju turbo folk sa hard rokom, metalom, itd... I svi oni prilično dobro prolaze kod naše, pa čak i strane publike. Kako to komentarišete? Da li je možda turbo folk naš, balkanski, najznačajniji izvozni artikal?

"Folk je defakto u korijenima balkanskih naroda i otud ta nit koja nas vezuje i pomoću koje se nekako svi razumijemo."

Koji su naredni planovi grupe?

"Snimanje novog albuma (Muzika za ljude bez prijatelja) je u toku. Plan nam je da CD izdanje ugleda svjetlost dana na jesen, a do tada ćemo izbaciti još dva, možda tri nova singla na YouTube."

Šta slušate u kombiju kada putujete na koncerte po regionu? Da li su to narodnjaci, heavy metal, ili nešto treće?

"Slušamo lokalne radio stanice, pa šta nas zadesi. U Rumuniji i Bugarskoj je to najživopisnije, he he..."

Ulaznice za koncert Pera Defformera u pretprodaji su po cijeni od sedam KM, a na dan koncerta će koštati 10 KM. Prodajna mjesta su Peckham Pub i Klub Studenata Banjaluka – KSB.

Izvor: PeroDefformero/YouTube

Tagovi:

Ostale vijesti