#WELOVESOUND: Stižu Martinez Brothers!

Autor:

The Martinez Brothers trenutno su među najtraženijim DJ-evima. Kris i Stiven u Zagrebu će da nastupe u subotu, 2. juna na #WELOVESOUND festivalu koji se održava na velikom jezeru Jarun.

0
A- A A+

Martinezi su posljednjih godina jedno od najpoznatijih imena elektronske underground muzike, a nastupaju u vodećim svjetskim klubovima kao što je DC10 na Ibizi, ili festivalima kao što su Time Warp i Ultra festival. Njihov streloviti uspon počeo je 2014. godine kada su bili proglašeni i za najbolje DJ-eve prema prestižnom muzičkom magazinu Mixmag.

Brojne svjetske zvijezde njihovi su fanovi, a iste su godine oduševili i na reviji njihovog velikog drugara Rikarda Tiscia za Givenchy. Ljubav prema elektronskoj muzici usadio im je još u mladim danima njihov otac, zaljubljenik u klupsku scenu te im otkrio čari najpoznatijeg njujorškog kluba Paradise Garage. 2006. izdali su svoj prvi album u saradnji s poznatim Denisom Fererom.

Na drugom izdanju #WELOVESOUND festivala koji se održava na novoj lokaciji, okruženom prirodom Jarunskog jezera, uz braću Martinez nastupit će i Sonja Moonear, jedna od tri najtraženije DJ-ice na svijetu. Rođena među švicarskim Alpama, već se u svojoj četvrtoj godini susrela sa svojim prvim instrumentom, klavirom, koji je i kasnije, uz klasičnu muziku i studirala na akademiji. Pored studiranja, Sonja je bila u potrazi za drugim muzičkim stilovima.

Često ispred svog vremena, kao velika obožavateljka Dejvida Bovija, u kasnim osamdesetim, Sonja se infiltrirala u ženevsko i njemačko klupsko podzemlje te zaronila u vrtlog elektronske muzike. Od 2002. godine učestvuje u sve ambicioznijim projektima, te je započela inostranu karijeru, otputovavši u Tokio, a ubrzo su njene muzičke mikseve puštali od Brazila, Njemačke do Švedske. Sonja u Zagreb dolazi nakon zapaženog nastupa na njemačkom festivalu Time Warp na kojem je nastupala ispred više od osam hiljada ljudi.

Prošlogodišnji nastup Jackmastera u Zagrebu dugo se prepričavao, a #WELOVESOUND najavljuje njegov dolazak na ovogodišnji festival. Ovaj mladi škotski DJ prema izboru slušaoca i fanova Resident Advisora izabran je za drugog najboljeg DJ-a u svetu 2016. godine. Također, dobitnik je nagrade 'Best DJ' na Best of British Awards dodjeli nagrada.

Stil ovog talentovanog DJ-a iz Glasgova se može opisati kao kombinacija mnoštva različitih žanrova - od disco trackova savršeno ukomponovanih u house i techno muziku. Impresivan CV uključuje i činjenicu kako je Jackmaster sa svojih tek navršenih 17 godina postao resident DJ poznatog kluba u Glasgovu, a 2014. postao je treći DJ rezident domaćin londonskog kluba XOYO te kluba DC10 na Ibizi. Svoj status velike zvezde u usponu Jackmaster je potvrdio spektakularnim partijem za zatvaranje sezone u kultnom klubu Usuhaia na Ibizi.

Jezero Jarun, njegov južni dio kod skejt parka nova je lokacija okružena zelenilom, a opet dostupna sa svih strana i svim prevoznim sredstvima. Posjetioce će od ulaska na jezero Jarun voziti i mini autobusi. Festival ove junske subote počinje u 18 sati sa zalaskom sunca i na ovoj lokaciji traje do 5 ujutro. Željnima daljnjeg plesa i provoda na raspolaganju je after party u legendarnom zagrebačkom klubu The Best.

#WELOVESOUND organizuje iskusna ekipa koja stoji iza Sonus festivala, koji je drugu godinu zaredom proglašen najboljim festivalom u Hrvatskoj, ali i jednim od najboljih svjetskih festivala, koji godinama na Pag dovodi desetine hiljada mladih iz više od 70 zemalja svijeta, željnih dobre zabave. Uz navedene DJ-eve, već je ranije potvrđen nastup Rikarda Viljalobosa, a uskoro će se programu pridružiti i domaća podrška čija imena ćemo objaviti uskoro.

Early bird ulaznice su rasprodane, dok su grupne i regularne ulaznice dostupne putem web stranice festivala.

Ostale vijesti