• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi Pazar: Zviždanje himni - skandalozno

Autor mondo.rs

Odbojkaški klub Novi Pazar osudio je ponašanje lokalnih huligana, ali je imao reči kritike i za medije koji su, kako smatraju, "predimenzionirali" incident.

 Novi Pazar: Zviždanje himni - skandalozno Izvor: MONDO/Predrag Vujić

Treća utakmica finala plej-ofa prvenstva Srbije za odbojkaše, između Novog Pazara i Vojvodine, u javnosti je odjeknula jače nego prva dva meča u Novom Sadu.

Razlog su zvižduci koji su se sa tribina hale u Novom Pazaru čuli tokom intoniranja državne himne "Bože pravde".

Tim povodom je OK Novi Pazar u petak izdao saopštenje, u kome se ogradio od svih pojedinačno ili organizovano zloupotrebljavaju sportske događaje, kako bi o ovom gradu i ljudima poslali lošu poruku.

"Sportskom borbom i poštovanjem protivnika na terenu, a uz veliku podršku sportski orijentisane publike, koja je vodič do pobede, došli smo do borbe za titulu. Naši planovi su dugoročni i isključivo vezani za sport, pa nećemo dozvoliti da o nama, umesto rezultata, govori šačica instruisanih i medijski zloupotrebljenih pojedinaca, u nameri da se zanemari i umanji značaj naše pobede nad Vojvodinom", naveli su Novopazarci, koji u finalnoj seriji sada gube 2:1.

U saopštenju koje je potpisao predsednik kluba Ervin Ćorović, ističe se da je "pokušaj predstavnika medija da odbojku u tom gradu svedu na skandalozno zviždanje himni Srbije, potvrda da su prostakluk, manipulacija i predimenzioniranje činjenica roba koja, kratkoročno, ima svog kupca".

"Dokazali smo da se odbojkaške lekcije mogu deliti van Beograda i Novog Sada, u srcu Novog Pazara. Centar smo odbojke, fer-pleja i domaćinskog odnosa, iako je ispad nekolicine zalutalih pojedinaca na poslednjoj utakmici glavna tema mnogih, nedobronamernih medija".

"Apelujemo na poznavaoce i poštovaoce odbojke da ne podležu uticaju pojedinaca, koji svoje frustracije prezentuju na pogrešnim mestima, zloupotrebljavaju sport, publiku i čitav grad, te sve nas pretvaraju u lake medijske mete, podležne kolektivnoj osudi", dodali su Pazarci.

Četvrta utakmica finala na programu je u nedelju od 19.30, takođe u dvorani "Pendik".

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC