• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Maestralni Vilbekin za trofej i Evroligu!

Autor mondo.rs

Darušafaka i u drugoj utakmici finala Evrokupa pobedila Lokomotivu Kubanj.

 Maestralni Vilbekin za trofej i Evroligu! Izvor: MN PRESS

Samo trener Dejvid Blat, Skoti Vilbekin i Furkan Aldemir letos su ostali u Darušafaki, nakon sezone u kojoj se plasirala među osam najboljih timova Evrope.

Potpuno novi tim, godinu dana kasnije vratio je "Dačku" u elitno kontinentalno takmičenje, osvajanjem Evrokupa! U finalu, protiv prethodno neporažene Lokomotive Kubanj, konačan rezultat je 2:0 za zeleno-crne iz Istanbula.

BLAT KAO IVKOVIĆ

Američko-izraelski stručnjak postao je tek drugi u istoriji, koji je osvojio i Evroligu (2014. sa Makabijem) i Evrokup. Do danas je jedini u tom statusu bio Dušan Ivković, dvostruki šampion Evrope sa Olimpijakosom i pobednik tadašnjeg ULEB kupa sa Dinamom iz Moskve (2006).

Prvi meč u Krasnodaru dobili su posle produžetka 81:78, dok je u petak uveče u Istanbulu bilo 67:59 (21:17, 18:16, 16:12, 12:14)!

Domaćin je vodio skoro svih 40 minuta, više puta i dvocifrenom razlikom, tako da je tim Saše Obradovića morao da "juri" rezultat, bez mnogo prostora za greške.

Dva minuta pre kraja Rusi su prišli na 58:54, a onda je Vilbekin hladnokrvno pogodio svoju petu trojku iz osam pokušaja i tako najavio veliko slavlje na parketu "Folksvagen arene".

Dvadesetpetogodišnji američki bek bio je dominantan ne samo u ovom meču, nego u čitavoj završnici Evrokupa. Protiv Bajerna je u dva polufinalna meča imao prosek od 32,5 poena, a u finalu protiv Lokomotive 26 poena.

DARUŠAFAKA: Kid 2, Vilbekin 28, Ozmizrak 3, Bajgul 3, Košut, Kamings 10, Ulubaj (4as), Ozdemiroglu, Aldemir 3, Sant-Ros 8 (6sk), Džonson 8 (11sk, 2blk), Erik 2.

LOKOMOTIVA: Kolins 8 (5sk, 3as), Antipov 2, Reglend 18, Baburin, Lejsi 6 (10sk), Ivlev, Ilnicki, Hvostov, Elegar 2 (3sk, 2ukr, 2blk), Beb 3, Kulagin 8 (7sk), Kvoli 12 (4sk).

Darušafaka osvojila Evrokup 2017/18
Izvor: Youtube/Euroleague Basketball

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC