• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gvardiola podržava VAR i otkriva ko je bio protiv

Autor mondo.rs

Engleski klubovi većinom su glasali protiv uvođenja video tehnologije, a trener Mančester sitija otkrio je neke od njih.

Englezi su ove sezone koristili VAR tehnologiju u utakmicama FA kupa, ali je u Premijer ligi neće biti još neko vreme. Sigurno ne sledeće sezone, pošto su klubovi glasali protiv uvođenja video-tehnologije kao pomoć sudijama.

Trener Mančester sitija, Pep Gvardiola, rekao je da su Mančester junajted i Čelsi bili među 20 klubova koji su glasali protiv uvođenja VAR-a.

"Mislim da je Mančester siti pristao, ali da su drugi klubovi iz vrha, Junajted i Čelsi ja mislim, bili protiv. To je u redu, ali će se svakako uvesti ta tehnologija, ne samo u Engleskoj nego širom sveta pošto sudijama treba pomoć. Danas je fudbal brži, evo, na primer, mi sada ne znamo da li je bio penal za Real (protiv Juventusa u Ligi šampiona)", rekao je Gvardiola, preneo je Skaj.

VAR sistem se već koristi u nekim ligama, uključujući Bundesligu, a biće korišćen i na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu u Rusiji.

"Pre ili kasnije, to će se dogoditi. Ne znam da li to radi ili ne. Možda na početku neće raditi, ali to je dobro, pošto će sledeći put biti bolji i efikasniji. Sudije znaju da im treba pomoć i tražili su je, a što više budemo koristili VAR, biće efikasniji", naveo je Gvardiola.

Video tehnologija će u Engleskoj, ipak, nastaviti da se koristi u FA i Liga kupu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC