• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda je novi šampion i bolja je od Partizana!

Autor mondo.rs

Crvena zvezda golovima Radonjića i Pešića pobedila Partizan u 157. "večitom derbiju" i praktično "overila" titulu. Ožegović u poslednjem minutu smanjio. Crveno-beli zasluženo do 2:1, Partizan očajan.

 Zvezda je novi šampion i bolja je od Partizana! Izvor: MN PRESS

Zvezda je na plus devet i, gotovo sigurno, novi šampion Srbije!

Da je tim Vladana Milojevića bolji od glavnog konkurenta Partizana, uverio nas je u subotu, kada je na stadionu "Rajko Mitić" nadigrao najvećeg rivala i pobedio 2:1 (2:0), u prvom meču (kolu) plej-ofa.

Strelci za domaćina bili su Nemanja Radonjić u 18. i Aleksandar Pešić u 21. minutu. Partizan je tek u poslednjem minutu sudijske nadoknade
drugog poluvremena postigao gol iz penala preko Ognjena Ožegovića.

Crveno-beli apsolutno su zaslužili tri boda, a, na kraju krajeva, i šampionsko slavlje, jer su ove sezone pokazali najviše. Partizan je samo pobeda mogla da vrati u život, međutim, crno-beli su na još jednom važnom meču podbacili, odigrali očajno, bez hrabrosti, s puno grešaka i na kraju im je ostalo samo da čestitaju boljem – a to je Crvena zvezda.


Nažalost, ni ovaj derbi nije mogao da prođe bez incidenata. Sredinom drugog dela došlo je do sukoba navijača Zvezde i Partizana na zapadnoj tribini, pa je usledio prekid od četiri-pet minuta.


Početak utakmice nije ništa obećavao, a najmanje golove. Bezidejna igra o
ba tima nije dovela ni do jednog šuta u okvir gola u prvih 18 minuta. Partizan je delovao nepovezano, a ništa bolje nije izgledao ni lider Superlige.

A, onda...

"BLICKRIG"!

Napad Crvene zvezde nije mnogo obećavao. Slavoljub Srnić je odigrao do Nemanje Radonjića, koji je bio na 1
9-20 metara, nešto iskosa sa leve strane. Mladi fudbaler je vukao loptu metar-dva napred, povukao se i Miroslav Vulićević pred njim, usledio je udarac iz kolena, deluje špicom kopačke, lopta je pogodila stativu i završila u mreži.


Zvezda je povela, a vrlo brzo postigla je još jedan gol. Nepuna tri minuta kasnije 2:0! Nemanja R. Miletić, u verovatno svom najgorem izdanju od kada je postao deo Partizana, pogrešno je dodao loptu na svojoj polovini, ona je odmah prebačena do Bena, koji je video slobodnog Aleksandra Pešića na levoj strani u kaznenom prostoru, usledio je pas i majstorska reakcija napadača Zvezde. Lepo je prebacio reprezentativnog golmana Vladimira Stojkovića i svom timu na početku meča obezbedio kapitalnu prednost.


Imala je Zvezda još prilika do odlaska na domor. Ben i Radonjić nisu uspeli da približe "parni valjak" katastrofi, dok su crno-beli bili praktično bezopasni.

U drugom poluvremenu bilo je svega, samo ne fudbala. Malo se igralo, a mnogo više se soliralo, s puno prekida. Zvezda nije stvorila nijednu priliku, a Partizan tri i iz jedne poentirao, ali kasno, u poslednjem minutu sudijske nadoknade.

Zoran Tošić je odlično izveo slobodan udarac, Milan Borjan je odbranio, lopta se od prečke vratila na peterac, gde je oboren Ognjen Ožegović. Danilo Grujić je pokazao na "kreč", a napadač Partizana bio je siguran s 11 metara.

I posle gola Partizana došlo je do incidenta, ovaj put među igračima. Epilog su dva crvena kartona, jedan za Mičela Donalda, a drugi za Sejdubua Sumu.

157. večiti derbi Crvena zvezda - Partizan 2:1, penal Ognjen Ožegović
Izvor: MONDO


Do kraja Superlige ostalo je još šest kola i teško da se bilo šta može promeniti u borbi za titulu prvaka. Ona će, po svemu sudeći, 14, maja iz Humske u Ljutice Bogdana.

SASTAVI:

Crvena zvezda (4-2-3-1): Borjan - Stojković, Babić, Le Talek, Rodić - Jovičić, Krstičić, Radonjić (od 81' Donald), Ben (od 90' Milijaš), Srnić (od 90' Srnić) - Pešić.

Partizan (4-4-2): Stojković - Vulićević, Mitrović, N. R. Miletić, N. G. Miletić - Đerlek (od 53' Tošić), Zdjelar, Pantić, Janković (od 88' Suma) - Tavamba (od 81' Ivanović) i Ožegović.

Meč sudi arbitar Danilo Grujić.

IZ MINUTA U MINUT:

KRAJ!

- Posle gola došlo je do koškašnja. Isključeni su Donald i Suma...



GOOOL!

Ognjen Ožegović je precizan, ali nema više vremena, Partizan je samo ublažio poraz.

PENAL!

90+7
Danilo Grujić je pokazao na belu tačku pošto je ispred gola oboren Ožegović. Pre toga je Tošić pogodio prečku...


Traje drugi minut od šest sudijske nadoknade.

-
Zvanično 35.131 gledalac na stadionu Zvezde, ali deluje da ima mnogo, mnogo manje...

88' Suma umesto Jankovića!

TOŠIĆ - BORJAN!

87'
Zoran Tošić je odlično izveo slobodan udarac, ali je Borjan bio još bolji. Sve je manje vremena za crno-bele, koji gube 0:2.

81'
Donald umesto Radonjića, koji se večeras proslavio. Izmena i u Partizanu, Tavambu menja Đorđe Ivanović.

ŠANSA!

75'
Partizan je konačno imao priliku da postigne gol. Janković je ubacio loptu u sredini, Ožegović je šutirao, ali visoko preko gola.

- Posle četvrtominutnog prekida utakmica je nastavljena.

66'
Prekid utakmice, došlo je do nereda na zapadu, između "Partizanovaca" i zvezdaša sa zapada. prelaze i sa severa... Samo da ne bude većih problema.


65' Problemi na zapadu!

53' Prva izmena - izašao je Đerlek, a ušao Tošić.


48'
Posle jednog duela sa Filipom Stojkovićem, Nemanja G. Miletić je ostao da leži van terena. Posle ukazane lekarske pomoći, ustao je i nastavio...

46'
Počelo je drugo poluvreme. Nema izmena.

-
Ni minut nadoknade. Zvezda zasluženo vodi, a mogla je i ubedljivije. Partizan je očajan, bez igre, prilika, akcija...

PRVI POKUPŠAJ (OZBILJAN) PARTIZANA!

39'
Prvi pokušaj crno-belih i intervencija Borjana. Čak 40 minuta je bilo potrebno Partizanu da uputi udarac ka golu Crvene zvezde, ako se izuzme pokušaj Danila Pantića, koji je bio izrazito slab. Ožegović je šutirao iskosa sa desne strane, ali je golman Zvezde bio dobro postavljen.

31'
Zvezda je imala novu priliku protiv pogubljenog Partizana. Radonjić je ostao sam na levoj strani, šutirao je po zemlji iz kaznenog prostora, ali je Stojković uspeo da odbrani.

-
Zvezda igra bolje i posle 25 minuta jasno je da je tim Vladana Milojevića za klasu bolji od Partizana.

GOOOL!

ZVEZDA VODI 2:0!

21' "Blickrig" Crvene zvezde. Greška Nemanje R. Miletića, lopta pravo u noge domaćim igračima, a onda pas Bena za Pešića, koji je prošao po levoj strani i rutinski matirao Stojkovića. Zvezda ima velikih 2:0, a uz to igra neuporedivo bolje!


GOOOL!

18' Crvena zvezda vodi od 18. minuta, strelac je Nemanja Radonjić. Ovo je fudbaleru Zvezde prvi gol u Superligi Srbije u crveno-belom dresu. Dobio je loptu od Srnića na 18-19 metara, igrači Partizana nisu na vreme izašli u blok, a mladi fudbaler Zvezde je gađao levi ugao i bio precizan.


17' Zvezda je imala priliku, ali je Srnić vrlo loše reagovao. Babić je sa desne strane vratio glavom loptu u sredinu, tamo je ostao sam Srnić, ali nije uspeo da zahvati loptu kako je želeo. Stojković ju je bez problema pokupio...

15'
Nema šansi, niti se nametnula jedna od ekipa sa posedom i inicijativom. Prilično tvrdo na obe strane...

7'
Loša igra i jednih i drugih na početku, nema mnogo preciznih pasova, a čini se da su igrači oba tima nervozni.

3'
Zdjelar je faulirao Srnića, bila je to prilika da se ubaci lopta u kazneni prostor, to je i učinio Ben, ali nije bilo opasnosti po Vladimira Stojkovića.

-
157. "veliti derbi" je počeo!

-
Početak kasni, na severu, gde su navijači Zvezde, "dimovi", a na jugu, bakljda!

- Grobari podeljeni u tri frakcije.

Izvor: MONDO/JOVAN TERZIĆ


-
Daleko od toga da će stadion Crvene zvezde biti pun, deset minuta pre početka čak ni severna tribina nije ispunjena.

-
Mnogi su očekivali Tošića, ali u 11 Partizana biće Armin Đerlek. Svoju odluku objasnio je i Miroslav Đukić.

"Toške ima manjih problema sa povredom noge, ali Đerlek je u prethodnih pet utakmica zaslužio svoju priliku. Nisam ja ništa poklonio ni Đerleku, ni Sveti Markoviću, oni su to sami zaslužili, sami su se izborili za svoja mesta'', rekao je Đukić.

- Navijači pristižu sa svih strana. Pogled na Autokomandu...

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović


-
Reporter MONDA javlja trenutno stanje na Autokomandi.

Po običaju, veoma je napeta atmosfera na Autokomandi uoči početka "večitog derbija". Policija ne dozvoljava bilo kakvo zadržavanje u blizini kružnog toka, već usmerava građane u Ljutice Bogdana, Bulevar oslobođenja ili Vojvode Stepe.

Prisutan je veliki broj organa reda, a tenziju dodatno pojačava očekivani prolazak jedne od organizovanih grupa navijača Partizana, koji su se okupili kod stadiona u Humskoj ulici, pa će preko Autokomande biti usmereni u Bulevar oslobođenja i onda prema južnoj tribini stadiona Rajko Mitić, na kojoj će biti smešteni u jedan od tri sektora predviđena za gostujuće navijače.
Podsetimo, "najvatrenije" pristalice crno-belih trenutno su podeljene u tri frakcije, zbog čega policija mora da ih razdvaja na utakmicama. "Partizanovcima", koji su planirali okupljanje podno južne tribine stadiona u Humskoj, policija nije dozvolila skup, pa su ga premestili na Banjicu.
Za razliku od nekih prethodnih derbija igranih na "Marakani", gostujućim navijačima ovaj put neće biti dozvoljeno grupisanje na istočnoj tribini.


- Sastavi!


- Ovako je bilo na poslednjem derbiju odigranom sredinom decembra prošle godine.

156. večiti derbi
Izvor: YouTube


-
Gelor Kanga poslao poruku podrške igračima Crvene zvezde.



-
Prema nezvaničnim informacijama, u postavi Partizana trebalo bi da bude Armin Đerlek. Momku rođenom 2000. godine biće to derbi u "večitim derbijima."

- Samo su dva puta u istoriji zabeležena tri remija u nizu: 89, 90. i 91. derbi, odnosno 122. 123. i 124. derbi.
S tim da je poslednji put u sezoni 1991/92 važilo pravilo da se u slučaju nerešenog rezultata izvode penali pa bolji uzima bod. Tako da je bod u 89. i 90. derbiju uzela Crvena zvezda...

- Poslednjih šest, odnosno osam od poslednjih deset golova u "večitim" derbijima, dali su stranci - Leonardo tri, Boaći dva, a po jedan Suma, Tavamba, Kanga i Everton. Od "domaćih" igrača upisali su su Đurđević i Sikimić.

- Arsenal, Napredak i Partizan su jedini timovi sa kojima se Zvezda sastajala više od jednom a da nema pobedu ove sezone, dok su "tobdžije" jedine koje su odnele čitav plen sa stadiona "Rajko Mitić".

- Debitanti u "večitim" derbijima bi u dresu Zvezde mogli da budu Ben i Srđan Babić, dok kod Partizana "vatreno krštenje" čekaju Saša Zdjelarara, a možda i Đerleka i Svetozara Markovića. Nisu ih igrali ni Urošević, Ivanović i Vakulko.

- Najviše derbija imaju Saša Ilić (31) i Nenad Milijaš (17).

- Dolazite li na derbi?

Anketa

Hoćete li ići na derbi?

  • Da

    6.67% (1)

  • Ne

    93.33% (14)

  • Možda

    0% (0)


- Navijači Partizana će biti podeljeni u čak četiri sektora na današnjem meču. Opširnije OVDE!

- Kome april više prija?

- Ovo će biti ujedno i poslednji derbi za Sašu Ilića. Evo kako je iznenadio Milijaša...

- Vladan Milojević
, kome je ovo 50. meč na klupi Crvene zvezde, rekao je da uopšte ne razmišlja o kvalitetima svog rivala, nego isključivo o svojim igračima. Opširnije - OVDE!

- Miroslav Đukić
je u najavi susreta poručio da njegov tim ide na pobedu. Opširnije - OVDE!

- A šta su prednosti Partizana?

- Šta su prednosti Crvene zvezde u današnjem meču?

- Lepo vreme u Beogradu, idealno za fudbal. U ovom trenutku je 26 stepeni Celzijusa.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC