• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac izgubio u Tuzli, poražena i Krupa (FOTO)

Autor mondo.ba

Banjalučki Borac minimalno je poražen od Slobode na „Tušnju“ u petom kolu Lige za opstanak Bosne i Hercegovine, a istim rezultatom Zrinjski je slavio u Krupi na Vrbasu (0:1) i preuzeo lidersku poziciju na tabeli Lige za šampiona.

 Premijer liga BiH Liga za prvaka LIga za opstanak 5. kolo Krupa Zrinjski 0:1, Sloboda Borac 1:0 Izvor: MONDO

Crveno-plavi iz Banjaluke su bolje ušli u utakmicu na „Tušnju“ i u prvih 15-ak minuta bili kvalitetniji rival od domaćina, ali osim udarca Vladana Danilovića, koji je ukrotio golman Azir Muminović, nisu stvorili neku posebno dobru priliku za pogodak.

Izabranici Darka Vojvodića su potom prepustili inicijativu domaćinu, među kojima je posebno dobru partiju pružio Darko Todorović, a kruna tih napada stigla je u finišu prvog dijela kada je i postignut jedini pogodak u Tuzli.

Nakon centaršuta iz kornera Semira Musića, najviši u skoku bio je Edis Smajić i pogodio mrežu Gorana Vukliša za vrijedne bodove u trci za opstankom – 1:0.

U nastavku je bilo još prilika, više ispred banjalučkog gola, a još kad je u 85. minutu crveni karton zaradio kapiten Borca Nemanja Janičić, odnosno dva žuta, bilo je jasno da će Banjalučani upisati 12. poraz ove sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Ovo je bio prvi neuspjeh Vojvodića na klupi Banjalučana, ali i prvi u Tuzli poslije nepune tri godine!

SLOBODA: Muminović, Škahić, Salihović, Todorović, Smajić, Grahovac, Lazevski, Husić, Ivetić, Ignjatović, Musić. Trener: Slavko Petrović.

BORAC: Vukliš, Ojdanić, Puzigaća, Kunić, Radulović, Mahović, Žeravica, Majkić, Danilović, Janičić, Veselinović. Trener: Darko Vojvodić.

Zrinjski se vratio na prvo mjesto na tabeli gostujućim trijumfom nad Krupom (0:1).

Gol odluke postigao je Nemanja Bilbija na početku drugog poluvremena kada ga je na drugoj stativi sjajno pronašao Miloš Filipović, a Banjalučanin rutinski pogodio mrežu tima iz kanjona Tijesno – 0:1.

Tim Slobodana Starčevića nije bio na svom uobičajenojenom nivou, iako je pokazao da zna igrati fudbal, već se okrenuo finalu Kupa BiH, gdje je zakoračio pobjedom nad Zvijezdom 09 u Etno-selu Stanišići.

KRUPA: Fejzić, Galešić, Maksimović, Makitan, Lukić, Dujaković, Mirosavljević, Nikolić, Aleksić, Banović, Marjanović. Trener: Slobodan Starčević.

ZRINJSKI: Pirić, Galić, Barišić, Handžić, Jović, Pezer, Perišić, Jakovljević, Filipović, Kadušić, Bilbija. Trener: Blaž Slišković.

TOK UTAKMICA

90. minut - Sloboda brani minimalno vođstvo, Borac napada sa igračem manje.

87. minut - Fudbaler mostarskih "plemića" Semir Bekrić zaradio je žuti karton nakon što je pokušao da simulira jedanaesterac. Sudija Irfan Peljto nije nasjeo na "glumu" i opomenuo je nekadašnjeg kapitena Željezničara.

85. minut - Borac ima igrača manje na "Tušnju"! Zbog dva žuta kartona isključen je kapiten Nemanja Janičić!

81. minut - Odlična šansa za Slobodu da riješi pitanje pobjednika u duelu sa Borcem, ali Vladimir Grahovac nije pogodio mrežu Gorana Vukliša.

80. minut - Igru je napustio Mladen Veselinović u ekipi crveno-plavih, uz aplauze tuzlanske publike s obzirom da je u karijeri branio boje Slobode.

66. minut - Zrinjski je poslije nove greške posljednje linije Krupe mogao da "riješi" utakmicu, ali na sreću domaćih navijača gosti iz Mostara su se spetljali i ostalo je 0:1.

60. minut - Sloboda u nastavku ima incijativu protiv Banjalučana.

47. minut - GOOOOL! Zrinjski je stigao do prednosti golom Nemanje Bilbije! Pogriješila je odbrana domaćih, Miloš Filipović je sa desne strane pronašao Bilbiju u mat poziciji na drugoj stativi - 0:1. Pogledajte pogodak nekadašnjeg igrača Borca! Bio je ovo 11. gol Bilbije u aktuelnoj sezoni.

46. minut - Nastavljeni su susreti na "Tušnju" i u Krupi na Vrbasu.

- poluvrijeme - 

45. minut - GOOOL! Sloboda vodi! Gol je postigao Edis Smajić! Poslije kornera centrirao je Semir Musić, a najviši u skoku bio je Smajić i prevario golmana Banjalučana Gorana Vukliša - 1:0.

35. minut - As Slobode Darko Todorović je šutirao prema golu Borca, ali nije bio precizan, dok je Zrinjski bolji od izabranika Slobodana Starčevića, međutim, bez prave realizacije.

21. minut - Haris Handžić je imao tri polu šanse za Zrinjski protiv Krupe, ali se rezultat nije promijenio, da bi potom najbolju priliku dosad propustio Nemanja Bilbija, šutiravši pored stative domaćeg gola.

13. minut - Prvi ozbiljniji pokušaj Borca na "Tušnju", probao je Vladan Danilović, ali je golman Slobode Azir Muminović ukrotio njegov udarac.

1. minut - Počeli su susreti u Krupi na Vrbasu i Tuzli.

NAJAVA

Utakmicama petog kola danas i sutra nastavlja se takmičenje u Ligi za prvaka i Ligi za opstanak BiH.

Danas su na programu tri meča. Krupa će ugostiti aktuelnog šampiona Zrinjski, dok će preostala dva susreta biti igrana u "donjem domu". Borac gostuje na "Tušnju" ekipi Slobode, dok bodove spasa na "Bilinom polju" Čelik traži protiv Mladosti.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

LIGA ZA PRVAKA - 5. KOLO:

Krupa - Zrinjski 0:1 (0:0)

/Bilbija 47/

U nedjelju:

Sarajevo - Željezničar (16.30)

Široki Brijeg - Radnik (19.30)

TABELA: Zrinjski (+1) 59, Željezničar 58, Široki Brijeg 48, Sarajevo 43, Krupa (+1) 37, Radnik 37.

LIGA ZA OPSTANAK - 5. KOLO:

Sloboda - Borac 1:0 (1:0)

/Smajić 45/

Čelik - Mladost 2:1 (1:1)

/Anđušić 14, Čelik 59 - Tandina 20/

U nedjelju:

GOŠK - Vitez (16.30)

TABELA: Mladost 36, Borac 31, Sloboda 30, GOŠK (-1) 29, Čelik 24, Vitez (-1) 8.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC