• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krupa čuvala igrače, Zrinjski zasluženo slavio

Autor mondo.ba

Aktuelni šampion BiH odnio bodove iz Krupe na Vrbasu. Treneri zadovoljni, slijede borbe za pehar u Premijer ligi BiH i Kupu BiH.

Golom Nemanje Bilbije Zrinjski je slavio minimalno 1:0 u Krupi na Vrbasu, pa će tim Blaža Sliškovića bar do sutra biti lider Premijer lige BiH.

Domaća Krupa, odnosno njen strateg Slobodan Starčević, odlučio je da odmori pojedine igrače, kako bi ih sačuvao za revanš meč polufinala Kupa BiH protiv Zvijezde 09, iako su Krupljani u prvom susretu slavili 4:0 i na pragu su finala.

To si iskoristili gosti i odnijeli kompletan plijen u Hercegovinu.

"Bili smo bolji i u prvom poluvremenu, imali mnogo prilika, tako da nema zamjerke našoj pobjedi. U nastavak smo ušli da dobijemo meč, posrećilo nam se poslije greške domaćina, tako da smo zaslužujemo pobijedili, jer smo dominirali tokom svih 90 minuta", rekao je Slišković nakon pobjede na "vrućem" terenu.

Sarajevski rivali u nedjelju igraju vječiti derbi, a s mnogo pažnje ovaj meč posmatraće i u redovima "plemića".

"Borba za titulu tek počinje. Ko god da bude prvakm neće biti nezasluženo. Mnogo je uspona i padova, i kod nas i kod Željezničara, tako da nas čekaju velike bitke u posljednjih pet kola. Ovo je veoma važna pobjeda, na zaista teškom terenu. Čestitke objema ekipama na korektnoj igri", dodao je popularni "Baka".

Njegov kolega na klupi Krupe, uprkos porazu, nema razloga za nezadovoljstvo, jer je Krupa samim plasmanom u Ligu za prvaka ostvarila svoje ciljeve u prvenstvu.

"Pokušali smo kroz ovaj meč da vidimo kup, tako da smo čuvali glavne aktere. U prvom poluvremenu igrali smo bojažljivo, prepustili inicijativu rivalu, koji su nas mogli kazniti. U nastavku je to bilo bolje, došli smo do energije, nismo se brukali, igrali smo fudbal koji nam je smjernica za dalje. Nama je Kup BiH kruna sezone i za to smo se čuvali", naglasio je strateg Krupe Slobodan Starčević.

Osim prvenstva i Kupa BiH, Krupu očekuju i dueli sa Leotarom u Kupu RS, te nastavak takmičenja u Kupu Grada Banjaluke.

Ipak, težak ritam i zbijen raspored ne brinu Starčevića.

"Krupa je mali klub, ali kroz rasterećene mečeve dolazimo do forme za drugu polufinalnu utakmicu Kupa BiH, nadam se i finale. idemo od utakmice do utakmice, ne treba zaboraviti ni Kup RS, tako da uz Kup Grada praktično igramo na četiri fronta. Ipak, mislim da ćemo uspjeti u našim nastojanjima", zaključio je Starčević.

Sa 59 bodova, Zrinjski je uz utakmicu više lider, dok Željezničar sada zaostaje korak. S druge strane, Krupa je ostala na 37 bodova, koliko ima i Radnik, koji će u nedjelju gostovati Širokom Brijegu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC