Damask: Dim i dalje kulja, sravnjen institut /FOTO

Autor:

Dim se vije iznad sirijske prestonice, Damaska, i deset sati nakon udara raketa SAD, Francuske i Velike Britanije.

0
A- A A+


Stanovnike Damaska probudile su jake eksplozije nešto pre zore, a iz ruševina istražnog instituta u okrugu Barzeh u Damasku, za koji zapadne sile tvrde da je korišćen u svrhe razvijanja hemijskog naoružanja, i dalje kulja dim, navodi Rojters.

SAD, Francuska i Britanija napale su nekoliko mesta u Siriji, kao odgovor na prošlonedeljni navodni napad hemijskim oružjem na istočnu Gutu, a sirijska vlada uporno demantuje da poseduje takva oružja.

Od pogođenih zgrada, kako javlja Rojters, ostao je po koji ćošak.

Direktor sirijskog Naučno-istražnog instituta kaže da je ta zgrada, koja je sravnjena sa zemljom, korišhcena za razvoj lekova koji ne mogu da se uvezu u Siriju, uključujući i one koji se koriste protiv raka.

Na obodu istražnog kompleksa ostale su spaljene knjige, laboratorijske maske i rukavice, razbacani dokumenti i registri sa imenima lekova.

Od autobusa u blizini napadnutih lokacija ostale su samo školjke, palme izgledaju oronulo i fali im lišće.

Združene snage SAD, Francuske i Velike Britanije izvele su sinoć raketne napade na više ciljeva u Siriji. Naneta je velika materijalna šteta, a nema civilnih žrtava jer su o ciljevima obavešteni Rusija, i preko nje, Sirija.

Ostale vijesti