I ovo je došlo na red

Autor:

Silikoni više nisu zanimljivi… Evo šta žene sad "doteruju".

0
A- A A+

Ako ste ikad bacili pogled na Instagram Kendal Džener, onda znate da je ona praktično "portparol" pokreta "Oslobodite bradavice".

Pošto je mlada, lepa, uspešna i poznata, kopira je gomila žena, i eto novog trenda u estetskoj hirurgiji: "dizajnerske bradavice".

Estetski hirurg iz Njujorka dr Norman Rouv koji je specijalizirao upavo ovakve procedure primećuje značajan porast broja intervencija kojima se bradavice "doteruju".

Žene dolaze želeći čvršće bradavice, ili žele da im se promeni oblik i boja. Ima i onih koje bi želele da im bradavice stalno budu ukrućene, i priznaju da ih je na to inspirisao "model" kakav ima Kendal Džener.

Dr Rove izlazi u susret njihovim zahtevima i kaže da uglavnom koristi filere pošto onda efekat traje oko dve godine, dok je u slučaju da se koristi botoks željeni izgled tu oko šest meseci.

Svako ima pravo da radi šta god poželi na sopstvenom telu, ali ako se pitate da li je ovo bezbedno… Evo šta kaže dr Dženifer Vajder, lekar specijalista za zdravlje žena.

Najveći problem je što ne postoji dovoljno podataka o tome kako fileri u bradavicama utiču na zdravlje, tako da se ne zna da li je potpuno bezbedno ubrizgavati ih u tako osetljivo područje.

Dr Vajder kaže da sama procedura može biti jako bolna, i da postoji izvestan rizik od infekcija, naravno, kao i kod svake intervencije, piše Women's Health.

Takođe, može se desiti da se javi i neki upalni proces, a postoji i rizik da bi ovakva estetska intervencija mogla da napravi probleme ako žena poželi da doji dete.

I, naravno, može se desiti da osetljivost bude smanjena… Pa vi vidite da li se stvarno isplati "doterivati" ih.

Ostale vijesti