Danas oblačno i malo svježije

Autor:

U cijeloj BiH danas će biti promjenjivo do pretežno oblačno i malo hladnije vrijeme sa dnevnom temperaturom od 17 do 24 stepena Celzijusova.

0
A- A A+
nebo, sunce, oblaci, sunce i oblaci, oblačno, naoblačenje, kroz granje nebo Foto: MONDO/P. Vujić

Ujutro i prije podne biće pretežno oblačno i suvo, a slaba kiša će padati samo ponegdje na sjeveru i sjeveroistoku, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Sredinom dana biće promjenljivo vrijeme, povremeno sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom. Kiša će padati prvo na sjeveru i ponegdje u Hercegovini, a kasnije popodne pljuskova će biti i na istoku.

Na jugu i krajnjem zapadu duvaće umjeren do jak jugo, a u ostalim predjelima uglavnom slab.


Stanje na putevima

Na magistralnom putu Sarajevo-Foča, na lokalitetu Sijeračke stijene, saobraćaj se jutros, zbog većeg odrona, odvija usporeno, jednom trakom, po privremeno urađenom proširenju pored puta koje je prohodno za sva vozila, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Na ostalim putevima saobraćaj se odvija bez zastoja, po suvim kolovozima.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina mogući su odroni zemlje ili kamenja na kolovoz, a poseban oprez neophodan je na putnim pravcima Banjaluka-Kneževo, Sarajevo-Foča i Rogatica-Višegrad.

Zbog sanacionih radova, saobraćaj je potpuno obustavljen za sve kategorije vozila na dionici magistralnog puta Bijeljina-Glavičice /ulice 27. marta i Srpske vojske u Bijeljini/. Putnička vozila preusmjeravaju se na gradske ulice, a saobraćaj teretnih vozila odvija se isključivo obilaznicom.

U toku su radovi na dionici magistralnog puta Lončari-Brčko jedan i Brčko dva-Donja Bukovica, zbog čega je saobraćaj preusmjeren na obilazni put sa desne strane iz pravca Brčkog.

Na dionici magistralnog puta Klašnice-Prnjavor, u mjestu Hrvaćani, na ukrštanju magistralnog puta sa auto-putem u zoni vijadukta Crkvište, zbog izgradnje auto-puta, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu zaobilaznicu u neposrednoj blizini.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom naizmjenično saobraća se na magistralnom putu Mrkonjić Grad-Ključ u mjestu Dragoraj, dok se saobraćaj odvija usporeno na magistralnom putu Banjaluka-Jajce, lokalitet Srpskih toplica.

Saobraćaj je, zbog aktiviranog klizišta, potpuno obustavljen na regionalnom putu Karan-Novi Grad, u mjestu Rakovac.

Zbog aktiviranih klizišta saobraćaj se odvija naizmjenično jednom trakom i na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu Ljubačevo, dionica Ukrina-Gornja Vijaka i Bratunac-Drinjača, te na dionici regionalnog puta Lopare /Mačkovac/-Čelić.

U Federaciji BiH su učestali odroni na brojnim dionicama, posebno na putevima Bihać-Bosanska Krupa, Konjic-Mostar, Donji Vakuf-Jajce-Banjaluka, Bugojno-Novi Travnik i Turbe-Karanovac.

Zbog urušavanja potpornog zida, jednom trakom saobraća se na magistralnom putu Drvar-Resanovci.

Na auto-putu A-1, dionici Sarajevo zapad-Lepenica, zbog aktivnog klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman, kao i na mjestu radova, preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

Na graničnim prelazima jutros je slabiji intenzitet saobraćaja.

Ostale vijesti