• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rekorder Donald: Svi žele da ispišu istoriju

Autor mondo.rs

Holandski "vezista", stranac sa najviše nastupa u dresu Crvene zvezde, kaže da će uvek biti zahvalan klubu i navijačima za neke od najlepših trenutaka u karijeri.

 Rekorder Donald: Svi žele da ispišu istoriju Izvor: MN PRESS

Ulaskom sa klupe u 81. minutu minulog "večitog" derbija, Mičel Donald postao je novi rekorder fudbalskog kluba Crvena zvezda.

Svojim 105. nastupom u crveno-beloj opremi ostavio je za sobom Brazilca Kadua, sa kojim je delio rekord od 7. marta i meča protiv Vojvodine, nakon kog je zbog zdravstvenih problema pauzirao više od mesec dana.

"Ne mogu da opišem koliko sam srećan zbog toga. Uvek je lepo kada pored timskog uspeha, uspete da ostvarite i neki lični rekord. Nije mala stvar kada možete da kažete da ste stranac sa najviše nastupa u klubu kao što je Crvena zvezda. Svi žele da ispišu istoriju, na koji god način", rekao je Donald za zvanični klupski sajt.

"Mnogo volim ovaj klub. U Zvezdi sam postao mnogo bolji fudbaler nego što sam bio pre dolaska u Beograd. Ovde sam prošao neke od najlepših trenutaka u karijeri i zbog toga ću zauvek biti zahvalan klubu i našim navijačima", dodao je 29-godišnji Holanđanin.

PAMTIĆU...

Aktuelni zamenik kapitena ističe da je teško izdvojiti jednu od 105 utakmica u Zvezdi, kao najvažniju. "Igrali smo sa Arsenalom, ušli u 'nokaut' fazu Lige Evrope, to su velike stvari. Pamtiću prvu utakmicu u Zvezdi protiv Radnika, a takođe i stotu, koja je bila 'večiti derbi' na stadionu Partizana".

Donald je na "Marakanu" stigao leta 2015. iz ruske Mordovije i bio jedan od najvažnijih "šrafova" u timu koji je pod vođstvom Miodraga Božovića osvojio titulu prvaka Srbije.

Ovog proleća smeši mu se još jedan trijumf u Superligi sa Crvenom zvezdom, pošto šest kola pre kraja imaju devet bodova više od drugoplasiranog Partizana.

"Pobedom u derbiju smo zaista odlično odradili posao. Imamo odličnu sezonu iza nas i nećemo da prokockamo veliku prednost. Šampionska titula je nešto što bi krunisalo sve što smo radili prethodnih meseci", poručio je Donald.

On je priznao da je iznenađen što je za nepune tri sezone postao klupski rekorder među strancima, ne računajući fudbalere iz zemalja bivše SFRJ.

"Nisam osoba koja planira mnogo stvari unapred. Trudim se da se brzo adaptiram gde god da odem i da u svakom trenutku dam sve od sebe. Tako je bilo i kada sam došao u Zvezdu. Iz utakmice u utakmicu sam davao maksimum i to me je dovelo do ovog lepog rekorda".

Donald je za Zvezdu dao 14 golova i bio standardni prvotimac kod sve trojice trenera u njegovoj "eri" - Božovića, Boška Đurovskog i Vladana Milojevića.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC