• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rez u Zvezdi: Enis otišao, Čović se vratio!

Autor mondo.rs

Velike promene odmah posle poraza u finalu ABA lige! Razmatra se i status Milka Bjelice.

 Rez u Zvezdi: Enis otišao, Čović se vratio! Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda mts menja tim posle neuspeha u ABA ligi, a pred početak Superlige!

Plejmejker Dilan Enis napustio je klub kroz "sporazumni raskid saradnje", nakon finala protiv Budućnosti, a u ekipu se uz Aleksu Radanova vratio i Filip Čović, plejmejker FMP Železnika, koji je crveno-beli dres nosio u sezoni 2011/12!

Tu nije kraj mogućim promenama, jer je Zvezda saopštila i da se vode pregovori o statusu Milka Bjelice, jednog od lidera ekipe s početka sezone, koji je pred finiš 2017/18 igrao sve lošije. I on bi mogao da napusti svoj matični klub!

"Imajući u vidu da Milko Bjelica ima ugovor sa klubom do kraja sezone, u toku su razgovori sa njim oko njegovog statusa u klubu, s obzirom na to da je u poslednje vreme neke važne utakmice za klub odigrao u neočekivano slaboj formi", saopštila je Zvezda.

Ono što za sada jeste definitivno je to da će Čović biti organizator igre branioca titule do kraja sezone, kada će mu isteći ugovor. On je u takmičarskoj 2017/18 predvodio FMP sa 15,8 poena i 7,5 asistencija po meču.

"Nema velikih reči, ali ni puno vremena za adaptaciju, jer Superliga počinje već za dva dana. Od prethodnog odlaska prošao sam puno toga, mnogo sam iskusniji i zato mogu da kažem da je ovo velika čast za mene i da smatram da mogu da pomognem timu Crvene zvezde mts. Na meni je da radim naporno i da se što pre priviknem na nove saigrače i igru ekipe. Znam praktično sve igrače u ovom timu i verujem da će mi zbog toga biti potrebno i manje vremena da se u potpunosti uklopim u novi sistem", izjavio je Filip Čović, dugogodišnji kapiten "pantera", bivši internacionalac i sin predsednika kluba Nebojše Čovića, koji je prvi put otišao iz Zvezde napustio oktobra 2012, uz objašnjenje da ne želi da trpi pritisak, negativne komentare i uvrede.

On i Radanov imaće novi debi u Zvezdinom dresu u sredu u 18 časova, kada će crveno-beli u "Pioniru" igrati protiv zemunske Mladosti, u prvom kolu Superlige.

Kada je u pitanju Dilan Enis, on je neslavno završio svoju kratku epizodu u crveno-belom, važnim promašajem u poslednjem minutu finala Budućnost - Zvezda, u kojem su crveno-beli ostali bez "jadranske" titule.

Kanađanin sa srpskim pasošem igrao je za klub sa Malog Kalemegdana četiri meseca, nakon što je stigao iz Mege i potpisao ugovor do leta 2020.

Pročitajte raspored svih utakmica košarkaške Superlige.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC