Davor Dragičević: Svi u subotu na Trg Krajine

Autor:

U Banjaluci se i večeras okupilo nekoliko stotina građana zahtijevajući pravdu za Davida Dragičevića, koji je nestao 18. marta, a čije je tijelo pronađeno šest dana kasnije.

Davor Dragičević: Svi u subotu na Trg Krajine Foto: Siniša Stanić/MONDO

Davidov otac Davor Dragičević još jednom se zahvalio prisutnima na Trgu Krajine na podršci, a posebno se obratio "čuvarima reda".

"Gospoda preko puta u plavom što nas čuva - i treba da nas čuva, a gospoda u civilu, inspektori među nama, koji su ovdje - od čega nas čuvate gospodo? Pa mi se čuvamo sami, pa mi radimo vaš posao! David Dragićević je 18. marta bio živ, svi smo ga tražili. Jeste li ga vi tražili!? Da ste ga tražili bio bi živ! Govorili ste meni i svima nama, u tri sata - odoh kući, istekla mi smjena... Kako vas nije stid i sramota! Darko Ćulum kaže da će dići 205, 305 policajaca. Pa jel' digao? Nije ni sebe!"

Davor Dragičević posebno je pozdravio "neka nova lica, ljude iz institucija" koji su došli da pruže podršku u pravdi za Davida, a sve prisutne pozvao je na veliki skup u subotu, 21. aprila.

"Pozivam sve prisutne, kao i ljude iz svih krajeva Republike Srpske, Federacije i BiH da u subotu 21. aprila dođu da podrže ovu borbu! Ovo je borba za pravdu za Davida i svih nas na dostojanstven život. Ovo je demokratija", rekao je Davor Dragičević.

Nakon njegovog obraćanja, čitana su pisma podrške.

David Dragičević nestao je u Banjaluci 18. marta, a njegovo tijelo pronađeno je 24. marta na ušću Crkvene u Vrbas. David je sahranjen 7. aprila.

Građani se, tražeći pravdu za Davida, svako veče okupljaju na banjalučkom Trgu Krajine u 18 časova.

Ostale vijesti