• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Građani" slavili u pabu, Gvardiola igrao golf

Autor mondo.rs

Igrači Mančester sitija u nedelju su matematički osigurali titulu, iako tog dana uopšte nisu bili na terenu.

Za razliku od 2012, kada su Edin Džeko i Serhio Aguero u "fotofinišu" dali golove za neophodnu pobedu nad Kvins Park Rendžersima (3:2), ili dve godine kasnije, kada su se hiljade navijača spustile na teren "Etihada" posle trijumfa nad Vest Hemom u poslednjem kolu, Mančester siti je petu titulu u istoriji, a treću otkako je klub u vlasništvu arapskih milijardera, obezbedio na nimalo spektakularan način.

Posle propuštene prilike u gradskom derbiju (2:3 protiv Mančester junajteda, nakon 2:0 na poluvremenu), Sitiju nije bila dovoljna sjajna partija na "Vembliju" i 3:1 protiv Totenhema.

Pretpostavljalo se da će Junajted savladati Vest Bromvič i da će definitivna odluka o novom šampionu biti odložena za još koji dan, ali poslednjeplasirani tim Premijer lige je na "Old Trafordu" slavio rezultatom 0:1, pa je Siti pet kola pre kraja ostao na nedostižnih 16 bodova razlike.

Može se reći da je Junajted dva vikenda zaredom uskratio "građane" i njihove navijače za istinsko slavlje, ali trenutak osvajanja titule je uvek lep, čak i kada sami igrači nisu zajedno.

Tag who you called last night to celebrate with! #mancity

A post shared by Manchester City (@mancity) on

Kapiten Vensan Kompani okupio je deo ekipe u jednom pabu, gde su on, Kajl Voker, Bernardo Silva, Džon Stouns i Fabijan Delf slavili sa navijačima.

Belgijski štoper prethodno je u društvu rodbine gledao meč Mančester junajted - VBA i to u prisustvu TV kamera, a za vreme i posle utakmice je bio sa saigračima na video vezi.

"Već sada postavljam novi izazov. Pošto nikada u karijeri nisam odbranio titulu, želim da vidim da li ovaj tim ima u sebi kvalitet i želju da uradi to i postane još uspešniji. Mislim da svi delimo glad za pobedama i da nikada nismo zadovoljni postignutim. Sada smo srećni, ali imamo potencijal za mnogo više", izjavio je Kompani.

Menadžer Pep Gvardiola, kome je ovo 23. trofej u trenerskoj karijeri, unapred je rekao da neće gledati Junajtedov meč.

Katalonac je umesto toga izašao na golf teren, u društvu svetskog "broja 12" Tomija Flitvuda. Još u subotu, nakon trijumfa nad Totenhemom, bilo mu je jasno da je sve rešeno.

"Način na koji smo igrali tokom sezone je neverovatan. Mnogo mi je drago što sam deo ovog kluba. Momci su bili fantastični, a ovaj klub je sjajan u svakom pogledu".

Do tada će se emocije u velikoj meri "ohladiti", ali priliku da svi zajedno izađu pred pun stadion imaće tek u nedelju predveče, kada u okviru 34. kola dočekuju Svonsi.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC