Danas svježije, mogući pljuskovi i grmljavina

U cijeloj BiH danas će biti malo svježije vrijeme nego prethodnih dana, te oblačno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

0
A- A A+
jesen, cvet, cveće, kiša Foto: Mondo/Stefan Stojanović

Najviša dnevna temperatura biće od 15 do 25 stepeni Celzijusovih.

Ujutro umjereno do pretežno oblačno i suvo. Kiša će padati ponegdje na krajnjem sjeveru, duž Save i na istoku.

Tokom prijepodneva počeće pljuskovi prvo na sjeveru, a od sredine dana pljuskovi sa grmljavinom zahvatiće većinu predjela, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Popodne i uveče preovladavaće oblačno i svježije vrijeme, uz čestu kišu. Duvaće slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar.


Stanje na putevimaNa magistralnom putu Sarajevo-Foča, na lokalitetu Sijeračke stijene, saobraćaj se i jutros, zbog većeg odrona, odvija usporeno, jednom trakom, po privremeno urađenom proširenju pored puta koje je prohodno za sva vozila, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Na većini ostalih puteva u Republici Srpskoj saobraćaj se odvija redovno, po pretežno suvim kolovozima.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina mogući su odroni zemlje ili kamenja na kolovoz, posebno na putnim pravcima Banjaluka-Kneževo, Sarajevo-Foča i Rogatica-Višegrad.

Zbog sanacije, saobraćaj je potpuno obustavljen za sve kategorije vozila na dionici magistralnog puta Bijeljina-Glavičice /ulice 27. marta i Srpske vojske u Bijeljini/. Putnička vozila preusmjeravaju se na gradske ulice, a saobraćaj teretnih vozila odvija se isključivo obilaznicom.

U toku su radovi na dionici magistralnog puta Lončari-Brčko jedan i Brčko dva-Donja Bukovica, zbog čega je saobraćaj preusmjeren na obilazni put sa desne strane iz pravca Brčkog.

Na dionici magistralnog puta Klašnice-Prnjavor, u mjestu Hrvaćani, na ukrštanju magistralnog puta sa auto-putem u zoni vijadukta Crkvište, zbog izgradnje auto-puta, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu zaobilaznicu u neposrednoj blizini.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom naizmjenično saobraća se na magistralnom putu Mrkonjić Grad-Ključ u mjestu Dragoraj, dok se saobraćaj odvija usporeno na magistralnom putu Banjaluka-Jajce, lokalitet Srpskih toplica.

Saobraćaj je, zbog aktiviranog klizišta, potpuno obustavljen na regionalnom putu Karan-Novi Grad, u mjestu Rakovac.

Zbog aktiviranih klizišta saobraćaj se odvija naizmjenično jednom trakom i na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu LJubačevo, dionica Ukrina-Gornja Vijaka i Bratunac-Drinjača, te na dionici regionalnog puta Lopare /Mačkovac/-Čelić.

Zbog radova na deminiranju danas od 11.00 do 15.00 časova na magistralnom putu Tuzla-Srebrenik u mjestu Potpeć biće aktuelne povremene petnaestominutne obustave saobraćaja.

Odroni kamenja na kolovoz posebnj su učestali na putnim pravcima Bihać-Bosanska Krupa, Konjic-Mostar, Jajce-Crna Rijeka, Bugojno-Novi Travnik i Turbe-Kneževo.

Na auto-putu A-1, dionici Sarajevo sjever-Lepenica zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 20 minuta.

Ostale vijesti