• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezdi i Partizanu opet oduzimaju bodove?

Autor mondo.rs

FSS je ove sezone već jednom inovativno kaznio "večite", a poslije svega viđenog u subotu na "Rajku Mitiću" moglo bi da se dogodi da crveno i crno-bijelima ponovo budu skinuti bodovi.

 Nove kazne za FK Crvena zvezda i FK Partizan Izvor: MONDO/MARIO MILOJEVIĆ

Direktor Superlige, Vladimir Bulatović, poručio je da nema dilemu oko toga da li će biti elemenata za prijavu "vječitih" Disciplinskoj komisiji FSS nakon svega što je viđeno na Stadionu "Rajko Mitić" u subotu predveče.

Dan kasnije, u razgovoru za "Alo", predsednik DK FSS, Žarko Stevanović, i sam je konstatovao da nakon svega što se dogodilo prije, za vrijeme i poslije 157. "vječitog derbija" između Crvene zvezde i Partizana ni sam nema dilemu da će se u četvrtak, na redovnom zasjedanju ovog tijela, razgovarati o kaznama.

Opet!

"U četvrtak je redovno zasjedanje komisije, do tada mogu samo iznijeti lični utisak formiran na osnovu TV prenosa - bruka! Još jedna u seriji, koja baca sjenku ne samo na sport u Srbiji", rekao je Stevanović za "Alo".

"Subotnje scene potvrdile su da je to širok društveni problem. Svi napori Saveza su se, nažalost, pokazali bezuspešni. Mehanizmi kojima raspolažemo iscrpljeni su, a pomaka, eto, nema", konstatovao je i potom ponovio mnogo puta iznet stav, ne samo kada je on u pitanju, da problemom huligana mora da se pozabavi država, jer je i suviše ozbiljan da bi ga riješila fudbalska organizacija.

"To je, da se razumijemo, moj lični stav".



Fudbalski savez Srbije ove i prethodnih sezona kažnjavao je "vječite" zbog incidenata koje su pravili njihovi najvatreniji navijače (ali i neke druge klubove iz Superlige), zatvarani su stadionu, zabranjivana gostovanja, izricane ozbiljne novčane kazne, ali to očigledno nije promijenilo ništa kada su namjere huligana u pitanju.

Pa, ni odnose Crvene zvezde i Partizana prema svojim najvatrenijim pristalicama.

Ove sezone, doduše zbog drugačijeg razloga, najvećim i najuticajnijim klubovima u Srbiji oduzeta su po dva boda čime je uveden novi alat u pokušaju da se ružne stvari u srpskom fudbalu, a ima ih, polako iskorijene.

derbi
Izvor: MONDO portal/YouTube



Stevanović napominje da pomenuta kazna iz sezone 2017/18 nije bila zbog "rata saopštenjima", već onoga što je u tim tekstovima nabijenim mržnjom pisalo.

"Ne, nisu kažnjeni zbog rata saopštenjima, kako su to mediji predstavili, već zbog klevete u njima. Jer, možete da objavite i hiljadu saopštenja, a da nikoga ne uvrijedite", rekao je Stevanović i potom potvrdio da, poslije svega što je viđeno na 157. "vječitom derbiju", ne bi trebalo nikoga da začudi ako DK FSS ponovo oduzme bodove crveno i crno-bijelima.

"Do sada nismo oduzimali bodove klubovima, a postoji mogućnost i takve kazne", predsjednik Disciplinske komisije FSS, Žarko Stevanović za "Alo".

...
Izvor: YouTube/SuperLiga



Standardna tema u ovakvim situacijama, a nažalost sve su učestalije na takozvanoj "najvećoj utakmici srpskog fudbala", jeste i dugoročno zatvaranje tribina ili čak prekid takmičenja.

"Ako bismo tako postupili, onda bismo svi zajedno morali da se zapitamo: 'Zbog koga se igra?' Kažem, ovo je širok socijalni problem s kojim fudbalska organizacija ne može sama da se izbori", ponovio je Stevanović.

"Mnogo volim fudbal, živeo sam za to da odem na utakmicu, da se pohvalim da sam bio i jedva čekao sljedeću, ali to vrijeme je prošlo. Sad mnogo mladih ljudi, fudbofila, ne želi da ide na utakmice jer strahuje od povrede. Stadionu su postali poligon za iživljavanje. I to, nažalost, isuviše dugo traje", dodao je na kraju razgovora i ponovio:

"Ne vidim da je učinjen dodatni napor da se problem riješi. Stojimo u mjestu".

Poslije mučnih scena koje su obilježile i prethodni, 156. "vječiti derbi" odigran u Humskoj, održan je panel na kom je prisustvovao i predstavnik UEFA, ministar Vanja Udovičić, predsjednik OKS Božidar Maljković, visoki državni predstavnici iz policije i pravosuđa, čak i naš najbolji arbitar Milorad Mažić, ali se brzo pokazalo da ni javna rasprava o hroničnom problemu našeg društva sa huliganima neće sama po sebi promijeniti ništa.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jaaa

U treću ligu!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC