Haradinaj kod Marića, Radojičić kod Mićića

Autor:

Pročitajte pregled štampe za utorak, 17. aprila...

Haradinaj kod Marića, Radojičić kod Mićića Foto: Mondo.ba

Haradinaj u "Ćirilici"

Predsjednik vlade tzv. nezavisnog Kosova, Ramuš Haradinaj gostovao je sinoć u emisiji "Ćirilica" Happy tv, gdje je sa novinarom Milomirom Marićem otvoreno pričao o odnosima Kosova i SAD, slučajevima "Đurić" i "Gulenisti", Hagu...

"Mi nemamo svoju spoljnu politiku, slijedimo SAD. U problemu smo ako oni nemaju mišljenje, onda 'moramo da mislimo' sami... Žao mi je srpskog naroda koji i dalje mora da sluša najcrnju propagandu o meni, koja kao da je zaostala iz vremena Slobodana Miloševića", rekao je, između ostalog, premijer samoproglašenog Kosova, u intervjuu koji je vođen u Prištini.

Radojičić u Bijeljini

Još jedno "istorijsko" gostovanje desilo se juče, i to u Bijeljini. Naime, u ovom gradu u ponedjeljak je održan prvi sastanak gradonačelnika dva najveća grada u Republici Srpskoj - Banjaluke, bastiona SNSD-a i Bijeljine, SDS-ovskog tvrdog uporišta. Delegacija Banjaluke, koju je predvodio gradonačelnik Igor Radojičić, boravila je u zvaničnoj posjeti Bijeljini, gdje su sa gradonačelnikom Mićom Mićićem razgovarali o saradnji i razmjeni iskustava o radu uprave dva grada. Kako je istaknuto, s obzirom da ova dva grada imaju gotovo jednu trećinu stanovnika Srpske, od njihovog odnosa i saradnje sigurno će zavisiti i odnosi ostalih lokalnih zajednica, prenosi "EuroBlic".

Milioneri među načelnicima u BiH

Centralna izborna komisija (CIK) BiH objavila je juče imovinske kartone izabranih načelnika/gradonačelnika na lokalnim izborima u BiH 2016. godine. Najbogatiji među njima, prema ovim podacima, su kalesijski načelnik Sead Džafić, vlasnik kompanije koja vrijedi 35 miliona KM, i načelnik Olova Đemal Memagić, koji je na osnovu zarade svoje kompanije inkasirao 1.304.364 KM. Od ostalih načelnika sa milionskom imovinom izdvajaju se Fikret Abdić (Velika Kladuša), Fuad Kasumović (Zenica), Zoran Stevanović (Zvornik) i Mićo Mićić (Bijeljina), piše "Dnevni Avaz".

Samospaljivanje u Kalesiji

Šezdesetdvogodišnji Ibro Okić iz Gornje Kalesije juče je oko 12.30 pokušao je samoubistvo spaljivanjem u zgradi opštine Kalesija, te je završio sa teškim opekotinama, a kada su pokušali da mu pomognu nekoliko uposlenika je zadobilo lakše povrede. Nezvanično, on je pored portira pronio benzin u boci od dva litra tako što ga je dobro sakrio pod jaknu. Od Službe za boračko-invalidsku zaštitu opštine Kalesija je tražio da dobije stan za socijalno ugrožene. Nakon što mu je rečeno da opština ne može udovoljiti njegovom zahtjevu, odlučio je da se polije benzinom i zapali, što je šokiralo sve uposlenike, ali i one sugrađane koji su se tog trenutka našli u opštini, piše "Glas Srpske".

Pješak iz Prijedora "rekorder" u pijanstvu

Da i mortus pijani pješaci teturaju saobraćajnicama govori podatak da je najpijanijem pješaku u prošloj godini izmjerna koncentracija alkohola u krvi od 3,95 promila na području Prijedora, a u toku ove godine najpijaniji pješak je takođe uhvaćen u istom gradu sa 3,5 promila. Podaci su ovo Ministarstva unutrašnjih poslova RS, odakle su još rekli da su u toku ove godine najveće utvrđene koncentracije alkohola u krvi kod pješaka iznosile, pored 3,5 na teritoriji Prijedora, tri promila i 2,85 na teritoriji Doboja, te 2,81 i 2,65 promila na području Bijeljine, prenose "Nezavisne novine".

Brendiraju nevesinjski krompir

Nevesinjski proizvođači krompira privode kraju proceduru dobijanja zaštite geografskog porijekla i originalnosti ovog proizvoda. Krompir iz ovog kraja kad se sve procedure završe na domaćem i inostranom tržištu moći će se prodavati pod imenom "nevesinjski". Na ovaj način poljoprivrednici bi sačuvali tradicionalnu proizvodnju i postigli veću tržišnu vrijednost svojih proizvoda, piše "EuroBlic".

Tagovi:

Ostale vijesti