Vučić: Dokaz da država Kosovo ne postoji

Autor:

Predsjednik Srbije prokomentarisao je danas sinoćnju izjavu Ramuša Haradinaja.

0
A- A A+

Ocijenio je da izjava premijera samoproglašenog da Priština nema svoju spoljnu politiku i da je vodi SAD, pokazuje da Kosovo kao država ne postoji, istakavši da protivnici Srbije nisu Albanci, nego oni koju su stvarali takozvanu državu Kosovo.

"Haradinaj je rekao da spoljnu politiku vode SAD. Ako imate situaciju da jedan od stubova državnosti vodi neko drugi, šta onda tražite?", rekao je Vučić za Televiziju "Pink".

On je naveo da zvanični Beograd razgovara o Kosovu i Metohiji sa SAD, Velikom Britanijom i nekim zemljama EU, koje "dramatično različito doživljavaju Kosovo od Srbije".

Komentarišući gostovanje Haradinaja na Televiziji "Hepi", Vučić je istakao da nije bio trenutak za to, ali da nije želio da ugrožava slobodu medija.

"Nama nisu protivnici Albanci, nego oni koju su stvarali tu takozvanu državu i otimali od Srbije teritoriju, i to ne od juče", naglasio je Vučić.

On je dodao da, kada govore Haradinaj i Hašim Tači, i kada god neko pomisli da su oni nešto rekli, treba da zna da im je to neko rekao da kažu.

Vučić je ocijenio da je Zapad stvorio nezavisno Kosovo i da zato "na Prištinu gledaju kao na svoju bebu, koju moraju da čuvaju i odgajaju".

Ostale vijesti