Očistite četke za šminku bez hemikalija

Autor:

Verovatno već znate koliko je važno da redovno čistite svoje četke za šminku, a evo i prirodnih sastojaka kojima to možete da uradite.

0
A- A A+
rumenilo, šminka, šminkanje Foto: MONDO/Nataša Petrović

Od izuzetne je važnosti da barem jednom nedeljno čistite četke za šminku, kako biste izbegli da bakterije sa četkica prenesete na lice. Mnogi ne žele da aplikatore i četke za šminkanje čiste hemikalijama, posebno ako imaju osetljivu kožu.

Postoje brojni kupovni preparati za čišćenje četkica za šminku, ali mnogi od njih sadrže hemikalije koje bi potencijalno mogle da škode osetljivoj koži. Ne brinite, možete da ih očistite i sastojcima koje imate u kuhinji.

Maslinovo ulje

Jedan od najpopularnijih načina čišćenja četki za šminku je pomoću maslinovog ulja, sirćeta i malo blagog šampona, najbolje onog za bebe.

Blogerka Beti koja se na društvenim mrežama predstavlja kao Crunchy Betty, kaže da je prvi korak da sipate malo maslinovog ulja u posudu.

Sve što treba da uradite je da umočite četkicu u ulje, a zatim uz blagi pritisak prevlačite četku levo-desno po ubrusu, dok ne steknete utisak da je gotovo čista.

Nakon toga, u posudu malo šampona i tople vode, a zatim četku operite u tome.

Kada završite ovaj korak, ubacite četku u sirće kako biste bili sigurni da ulje ne ostane u četki, a onda još malo isperite toplom vodom.

Sirće i limun

Kombinacija sirćeta i limuna je odlična za čišćenje četki za šminkanje, a to je ujedno i naprirodniji mogući način da ih očistite.

U šolju vruće vode dodajte dve kašike sirćeta i potopite četku u to, a zatim je pomerajte po posudi, kao da mešate nešto četkom.

Da vam se četke ne bi osećale na sirće kada završite, ako vam to smeta, prepolovite limun i četkom trljajte da bi upila miris voća. Nakon toga, isperite četku toplom vodom.

Ostale vijesti