Uvrnuta kolekcija Nikolasa Kejdža!

Autor:

Na ove sulude stvari je glumac proćerdao celo bogatstvo

Bogatstvo holivudske zvezde Nikolasa Kejdža svojevremeno je bilo procenjeno na 150 miliona dolara, a danas je šest puta manje jer je nemilice kupovao kuće, imanja, automobile i "uvrnute" i prilično skupe stvari kao što je kolekcija smanjenih pigmejskih glava.

Mnogo novca je potrošio kupujući nekretnine širom sveta, piše "Daily Mail". Slavni glumac je u jednom trenutku posedovao 15 kuća, između ostalog dvorce u Engleskoj i Nemačkoj, kao i imanje vredno 25 miliona dolara u Kaliforniji. Kupio je ostrvo na Bahamima i jednu od najukletijih kuća u Americi, koja se nalazi u Nju Orleansu.

Za svoje nekretnine trenutno duguje 6,3 miliona dolara poreza.

Budući da je strastveni kolekcionar automobila svojevremeno je imao čak devet Rols Rojseva i Lambordžini vredan 450 hiljada dolara.

Ono što je teško objašnjivo je potreba da kupi neke od "uvrnutih" stvari.

Glumac poseduje lobanju dinosaura staru 70 miliona godina i vrednu 276 miliona dolara, grobnicu u obliku piramide visoku oko tri metra u kojoj želi da bude sahranjen i hobotnicu vrednu 150.000 dolara koja mu navodno pomaže u glumi.

Takođe poseduje zavidnu kolekciju stripova vrednu 1,6 miliona dolara u kojoj se nalazio i prvi strip o Supermanu koji je platio 150.000 dolara, a kasnije ga navodno prodao za 2,16 miliona dolara kada je zapao u finansijske probleme.

Za gubitak svog bogatstva okrivio je bivšeg partnera Semjuela Levina kojeg je i tužio zbog rizičnih investicija koje su završile velikim gubicima.

Levin je jednom prilikom izjavio da Kejdž "nekontrolisano troši" i da bi trebalo da zarađuje 30 miliona dolara godišnje kako bi mogao da održava svoj životni stil.

Ostale vijesti