• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vitez bolji od Arsenala!

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

Remijem protiv GOŠK-a proteklog vikenda "vitezovi" nadmašili londonski Arsenal, bar kada je 2018. u pitanju!

 FK Vitez - FK Arsenal 2018. - bodovi u gostima Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Ekipa Arsena Vengera ove godine svaki put se "praznih kofera“ vraćala na „Emirejts“.

Slavni Arsenal upisao je pet poraza na gostovanjima u 2018. godini i postavio svojevrstan rekord ne osvojivši ni bod.

Bolji učinak od londonskog kluba  ima "pola" fudbalske Evrope, pa čak i posljednjeplasirani tim Premijer lige BiH - NK Vitez, koji je u gostima ove godine upisao jedan poraz manje.

Ipak, neslavni niz "vitezova" je trajao daleko duže, jer su računajući cijelu sezonu bili u seriji od 13 poraza na gostovanjima na isto toliko mečeva.

Sve do proteklog vikenda!

Vitez je u nedjelju remizirao 1:1 sa GOŠK-om u Gabeli i tako osvojio prvi bod u gostima ove sezone!

Do remija, kojim su nadmašili Arsenal, bar kada je učinak na gostovanjima u 2018. u pitanju, "vitezovi“ su stigli pogotkom mladog veziste Petra Boje.

„Nisam znao za taj podatak i Arsenal“, počeo je uz smijeh razgovor za MONDO Petar Bojo, koji je ujedno dao i prvi gol Viteza u gostima u sezoni 2017/2018.

"Drago mi je da sam postigao taj gol, prvi u gostima, jer meni kao mladom igraču jedan gol dosta znači u karijeri. Pozitivno je to što smo dali gol u gostima i prekinuli negativni rekord, svi su samo o njemu pisali. Drago mi je što sam upravo ja postigao taj gol, iskreno, lijepo je pročitati svoje ime, a mlad sam igrač i željan sam dokazivanja“, rekao je dvadesetogodišnji fudbaler, koji je odlično reagovao nakon odbrane golmana i novim udarcem zatresao mrežu.

Njegova ekipa ove sezone osvojila je samo devet bodova i već ispala iz Premijer lige BiH.

U 27 odigranih kola Premijer lige BiH Vitez je postigao upisao samo jednu pobjedu, uz šest remija i 20 poraza, a posebno loš učinak „vitezovi“ su imali u gostima.

Do proteklog vikenda Vitez je imao svih 13 poraza, sedam puta od toga savladani su minimalnim rezultatom, a po dva puta su se vraćali sa porazima 2:0, 3:0, 4:0...

Na pitanje koji je razlog tako loše igre na strani, Bojo odgovara:

"Mi sve pokušavamo i uvijek igramo dobar fudbal, ali nemamo sreće. Ali uspio sam da zabijem taj gol i konačno da je sreća poslužila nekog iz naše ekipe. Uvijek nam dođu sitnice, nedovoljan kvalitet, nekad sudija pogriješi. Kroz cijelu sezonu se vuku neke turbulencije, neko je kartoniran, neko povrijeđen. Svi su nas već otpisali...“

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Poslije neuspjeha za neuspjehom postavlja se pitanje da li Bojo i njegovi saigrači, pa i trener Ivica Bonić imaju motivaciju da odigraju još pet utakmica do kraja sezone, svjesni da će nakon nje u niži rang.

"I trener i mi igrači želimo da izvučemo maksimum do kraja sezone. Trudimo se da damo sve što možemo, jer nikad se ne zna ko je na tribinama i ko može da te gleda. Ako damo sve od sebe, može nas neko i zapaziti, bez obzira što izgubimo“, ističe Bojo.

Motivacije nije nedostajalo na meču protiv GOŠK-a, nakon koje je trener domaće ekipe rekao da su fudbaleri Vitezova „grizli“ kao da igraju Ligu šampiona.

"Svi u Gabeli su nas otpisali i mislili su da će da nam daju pet komada. Međutim, ova ekipa nije za baciti! Ova ekipa zaslužuje mnogo više. Sad nakon ovog boda svi će igrati protiv nas u grču, pogotovo ekipe koje se bore za opstanak, Čelik, Borac... Ova ekipa zaslužuje mnogo više nego što ima bodova“, zaključio je Bojo.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Nikola

Cudoo!!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC