Greg Popovič: Kako da mrzite ovakav posao?!

Autor:

"Da li ste ozbiljni?", uzvratio je pitanjem trener San Antonija.

Greg Popovič (69) bez dileme je najveći trenerski autoritet u Americi i mnogi ga širom svijeta smatraju najvećim živim stručnjakom.

Harizmatični, ponekad izrazito teški, ali i tada duhoviti trener često ne propušta priliku da govori i o temama širim od košarke. To je bila tema njegovog razgovora sa novinarima i prošle noći, kada je dao odgovor koji će mnogi upamtiti.

Na konstataciju da izgleda umorno i da li razmišlja o penziji, rekao je...

"Da li ste ozbiljni? Ovo je najlakši posao koji neko može da ima, u poređenju sa mnogo stvari. Doletio sam ovdje čarter letom i nisam to platio, već sam letio besplatno. Imao sam hranu tokom leta i ona je takođe bila besplatna. Sletio i sam i doveli su me u luksuzni hotel. Nisam platio ni peni za to. Otišao sam na utakmicu, imao sam mjesto u prvom redu i gledao sam NBA plej-of utakmicu. Nisam čak ni kartu platio".

"Poslije toga, otišao sam u tri ili četiri restorana, večerao sam oko 20.30. Hotel me je pustio da uđem i nisu tražili da platim, a jutros sam se probudio i tamo je bio postavljen i doručak. I to je bilo besplatno. Sad ću da odem napolje i dolazi najteži dio puta, kada ću morati da platim svoj ručak. Ne znam šta će da se tamo dogodi, ali kako možete da mrzite takav posao? Radim sa mladim momcima, gledam kako se razvijaju, rađaju djecu... Odnosno, to rade njihove žene. Odrastaju kao ljudi, stvaraju prijateljstva... Prilično je dobro", izjavio je petostruki NBA šampion.

Tagovi:

Ostale vijesti