• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I Bjelica u Saragosi!

Autor mondo.rs

Prekaljeni krilni centar seli se iz Crvene zvezde u redove španskog prvoligaša, za koji je dan ranije potpisao Dilan Enis.

 I Bjelica u Saragosi! Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS


Ono što je KK Crvena zvezda u ponedeljak nagovestila, veoma brzo se i dogodilo.

Milko Bjelica (33 godine, 207 cm) posle nepune dve sezone odlazi sa Malog Kalemegdana, u sklopu velikog reza koji su crveno-beli napravili nakon gubitka titule u ABA ligi.

On će do kraja sezone nastupati za Saragosu, za koju je u ponedeljak potpisao i Dilan Enis, još jedan igrač koga se klub odrekao zbog slabih partija, pre svega u finalnoj plej-of seriji protiv Budućnosti.

Do kraja takmičenja u Endesa ligi ostalo je još šest kola, a Saragosa će nastojati da u konkurenciji Bilbaa, Huventuda i Betisa izbegne poslednja dva mesta i sačuva prvoligaški status.

"Imajući u vidu da Milko Bjelica ima ugovor sa klubom do kraja sezone, u toku su razgovori sa njim oko njegovog statusa u klubu, s obzirom na to da je u poslednje vreme neke važne utakmice za klub odigrao u neočekivano slaboj formi", saopštila je Zvezda u ponedeljak.

Dok će Enisovo mesto u 12 najboljih "popuniti" Filip Čović, spoljni igrač drugačijeg profila, na poziciji "četiri" će trener Dušan Alimpijević možda morati da posegne za atipičnim rešenjima.

Sudeći po poslednjoj utakmici Zvezde i Budućnosti, u koju je Bjelica takođe "ušao" loše, pa ostao na klupi do kraja, na poziciji krilnog centra mogao bi da zaigra i Dejan Davidovac, posebno nakon što je spoljna linija popunjena i povratkom Alekse Radanova iz FMP.

Ne treba isključiti mogućnost da Stefanu Jankoviću na "četvorci" pomognu i pomalo zaboravljeni Marko Kešelj ili Nikola Jovanović, dok bi Pero Antić bio idealno rešenje, ali o toj mogućnosti ne vredi pričati dok se veteran ne oporavi od povrede i spremi za naporan ritam Superlige, koji podrazumeva utakmicu svakog trećeg dana.

Osvajač tri titule prvaka Evrope pauzirao je u drugoj polovini januara i gotovo ceo februar zbog povrede stopala, tokom marta je pokušavao da se vrati u željeni ritam, a onda je posle druge polufinalne utakmice protiv Mornara doživeo distorziju skočnog zgloba.

Milko Bjelica se vratio u Zvezdu leta 2016. i posle deset godina ponovo zadužio dres kluba u kojem je i počeo karijeru. U crveno-belom je osvojio Kup Srbije, ABA ligu i Superligu i bio jedan od malobrojnih koji su i posle turbulentnog leta ostali na "Kališu".

Ipak, takmičarska 2017/18 nije donela očekivano ni klubu, ni njemu, pa će nekadašnji reprezentativac Crne Gore drugi put zaigrati za španski klub. Od leta 2011. do kraja 2013. godine bio je član Baskonije.


Rez u Zvezdi: Enis otišao, Čović se vratio!

Zvezda vratila igrača iz FMP-a

Dilan Enis već našao novi klub

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC