• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čović: Filipov dolazak nije moja odluka

Autor mondo.rs

Predsednik Zvezde o promenama u ekipi uoči početka Superlige, statusu trenera, platama igrača, Budućnosti u Evroligi...

 Čović: Filipov dolazak nije moja odluka Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda kompletirala je ekipu za Superligu 2018. dva dana uoči početka domaćeg prvenstva.

Takođe, manje od 48 sati posle poraza u finalu plej-ofa protiv Budućnosti, crveno-beli su napravili "rez" i rastali se sa Dilanom Enisom i Milkom Bjelicom (obojica otišli u Saragosu), a ekipi Dušana Alimpijevića priključili povratnički dvojac iz FMP-a, Aleksu Radanova i Filipa Čovića.

Gostujući na televiziji Pink, predsednik Zvezde Nebojša Čović govorio je u utorak o tim promenama.

"Enis je otišao zato što nismo bili zadovoljni. Bjelica? Videćemo, malo je neubičajeno da jedan od naših najiskusnijih igrača odigra niz utakmica onako kako je on odigrao, a pogotovo finalnu seriju. 'Pao' je u drugoj polovini januara, a ako igrač sa 34 godine kaže da ima pritisak, onda ne znam gde je proveo tolige godine i devet sezona u Evroligi. Videćemo...", izjavio je prvi čovek crveno-belih.

On se potom osvrnuo i na dolazak Filipa Čovića, koji će do kraja sezone biti druga plejmejkerska opcija Zvezde.

"Zvezda nije imala prostor za dovođenja. Mogla je da dovede iz FMP-a i došao je Filip Čović. Prvi put je otišao 2012, tad je imao mnogo manje godina i tad je takođe imao tretman igrača kao i svaki drugi igrač. Sada ima dva sina, porodicu...".

Upitan za komentare javnosti zbog povratka svog sina, Čović je odgovorio...

"Znate koliko me brine ta javnost? Mislim da ni njega ne brine. On je igrač, to nije bila moja odluka, ja sam je podržao, a ono što struka odluči podržavam".

Prvi čovek Zvezde govorio je i o statusu trenera.

"Ko je mislio da ćemo menjati trenera mnogo su se prevarili. Nismo ga smenili, niti ćemo ga smenjivati i daćemo šansu mladim ljudima... Sećam se sezone 2013/14, kad je Zvezda izgubila od Cibone, tad su išli zahtevi da Radonjića treba proterati iz Srbije, a kad je izgubio u finalu i iz Evrope. Nismo to radili tada, kada je bio bolji tim, a nećemo ni sada".

"BJELICA JE BIO NAJPLAĆENIJI IGRAČ"

Izvor: MN PRESS

Na pitanje da li bi aktuelni stranci mogli da ostanu u Zvezdi i sledeće sezone, Čović je odgovorio da je još rano za priču o tome.

O Budućnosti u Evroligi...

Čović je na "Pinku" detaljno govorio i o finalnoj seriji, sa posebnim osvrtom na suđenje slovenačkog arbitra Damira Javora u trećoj utakmici. Takođe, komentarisao je i kvalifikovanje Budućnosti za Evroligu ispred Zvezde. "Oni ne ispunjavaju uslove za Evroligu, ali vidim da im je nuđeno da igraju u Skoplju. Posle ovih izbornih rezultata u Crnoj Gori imaju potencijal i za nemoguće stvari, da se napravi hala za tri meseca. Prošlo je kako je prošlo, Budućnost je osvojila, neka igraju Evroligu, ali ovo ne sme da se ponovi. Pa, sam predsednik kluba Dragan Bokan je dao izjavu da je postao 'prvi koji je uspeo da obezbedi ravnopravno suđenje 50-50, da se izborio za to i da je učestvovao u tome'. Pa on je nedavno bio prvi predsedavajući lige, a Veber je bio tada drugi, zar tad nije bilo regularno? Javno priznaje da je lobirao sudije... Gde je to dozvoljeno?", rekao je Čović.



"Rano je da vidimo ko bi od strana mogao da ostane u ekipi. Prvo da vidimo rezultat u Superligi, koja počinje sutra.... Znate, kod nas je praksa dovela do toga da je prošlog juna taj 'Vučićev projekat' i 'Čovićev projekat' doveden maltene do bankrota. I da ne bismo bankrotirali izvršili smo transfer Gudurića u Fenerbahče za milion evra, Mitrovića u Bamberg za 220 hiljada, Kuzmića u Real za 300, Jovića u Bajern za 160, Dženkinsa u Himki za 100.000 dolara, Boldena u Makabi za 580.000 bez da je zaigrao za Zvezdu..."

Uz zahvalnost predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću ("on jedini pomaže Zvezdi") i podsećanje da su crveno-beli na tri meseca davali izveštaje Evroliginim revizorima, Čović je govorio i o platama nekih od aktuelnih igrača, počev od Milka Bjelice i Pere Antića.

"Bjelica je naš najskuplji igrač, sa 400.000 evra bez premija. A, igrač za koga misle da smo dali kamione i avione ima platu 150.000 evra. Ko ne veruje, neka dođe da vidi, a ako ne dođe neka dođe ko je nadležan".

"Dalje, plate Ročestija i Lesora? To je nivo od 250.000 dolara. Taj nivo", dodao je Čović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC