Suptilni znaci da vam je veza "klimava"

Autor:

Da bi veza uspela, potrebno je uložiti mnogo truda, vremena, ljubavi, volje za pravljenje kompromisa… Ali, više od svega potrebno je poverenje, i to je možda i jedina stvar koja ima moć da u trenutku preokrene vezu.

Bilo da ste na početku veze ili ste već neko vreme zajedno, lako je reći da među vama ima poverenja. Ali, kada dođe trenutak da pokažete to poverenje, da li imate problema?

Možda nije lako priznati da zapravo nemate baš potpuno poverenje u partnera, ali je veoma važno da ako je već tako, budete iskreni prema sebi u vezi sa tim.

Ukoliko imate osećaj da među vama nema poverenja, veza vam je, vrlo verovatno, osuđena na propast.

Ako niste baš sasvim sigurni kakva je situacija što se tiče poverenja u vašoj vezi, ovih nekoliko znakova pokazuju da je prilično "klimava".

1. Često imate potrebu da "zavirite" u partnerov telefon

Da li imate potrebu da malo probrljate po partnerovom telefonu kada vam se za to ukaže prilika? Dok je on u kupatilu, vi korstite priliku da proverite pozive, poruke? Ukoliko vam je to potrebno da biste se osećali sigurno, definitivno niste u srećnoj i zdravoj vezi.

Još je gore ako vidite da, recimo, partner nema u telefonu poruka, sve je izbrisao, a onda crv sumnje počne da vas nagriza zašto je to uradio i da li nešto krije. Mislite da nešto skriva od vas i zato što je stavio lozinku za otključavanje telefona?

Kada ste u zdravoj i srećnoj vezi u kojoj među vama ima partnera, nećete imati potrebu da brljate po partnerovom telefonu sve i da vam taj telefon "namigne" sa stola, niti da mu virite preko ramena dok kucka poruku.

2. Vaš hobi je brljanje po njegovoj prošlosti

Znate, u redu je da razgovarate sa partnerom o vašim bivšim vezama, ali je malo previše da ispitujete sve do detalja – ko je njegova bivša, da li sada ima nekog, u koju školu je išla, šta radi u slobodno vreme…

Ono što takođe nikako ne bi trebalo da radite je da onda sve te bivše devojke ili momke uhodite na društvenim mrežama…

Dakle, OK je da znate ponešto o partnerovim prethodnim vezama jer bi bilo glupo da se pretvarate da pre vas niko nije postojao (osim ako je stvarno tako!), ali bi najvažnije trebalo da vam bude to što vi sada imate sa njim.

3. Ne želite da partner izlazi sa prijateljima (bez vas)

Ne znamo ni odakle bismo počeli objašnjavajući vam zašto nije dobro da "branite" partneru da izlazi sa prijateljima. To što ne možete da podnesete da partner negde izađe bez vas, sedite kod kuće i pitate se "šta li on sad radi" je definitovno znak nedostatka poverenja.

Sa druge strane, kada ste u zdravoj vezi, u kojoj ima poverenja, sasvim vam je normalno da partner ponekad izađe sa svojim prijateljima, koji su uostalom i bili u njegovom životu pre vas. U tome ne vidite nikakv problem i znate da ne bi uradio ništa da vas povredi.

4. Uvek ste sumnjičavi kad vam kaže gde je

One sekunde kada vam stigne poruka da će ostati malo duže na poslu, vi se pitate da li je to istina ili ne. Činjenica da ste sumnjičavi svaki put kada vam partner kaže gde je ili gde je bio, sasvim je jasan znak da imate problema sa poverenjem.

U zdravoj vezi niste sumnjičavi svake sekunde koju provodite razdvojeno. Možda vam nedostaje, ali ne sumnjate u ono što vam kaže. I divan je osećaj kada ne morate da opterećujete mozak neprestanim pitanjima "da li me laže"…

5. Njegove aktivnosti na društvenim mrežama vas "grizu"

Danas, kada mnogi ljudi svaki svoj korak objavljuju na društveni mrežama, to lako preraste u problem sa poverenjem u vezi.

U vezi gde nedostaje poverenja, društvene mreže mogu da vas "izlude". Bez obzira na to da li je vaš partner nekom nešto "lajkovao", "ritvitovao" ili nešto treće, odmah mislite da iza te naizgled nevine komunikacije postoji nešto više?

Imajte na umu da u zdravoj vezi nikada ne bi trebalo da imate osećaj kao da se sa nekim "borite" za partnera. Trebalo bi da imate osećaj da ste vi jedina osoba koja ima njegovu potpunu pažnju, naklonost i ljubav.

Ako stvarno verujete partneru, znate da on ne ide nikuda. U suprotnom, zapitajte se kuda ide vaša veza sa osobom u koju nemate apsolutno poverenje…

Tagovi:

Ostale vijesti