• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čović opet Zvezdin plej: Pričaju i pričaće...

Autor mondo.rs

"Neke teme mi više nisu interesantne", rekao je plejmejker poslije svog drugog "debija" za crveno-bijele, među koje se vratio nakon više od pola decenije.

 Filip Čović - drugi debi za KK Crvena zvezda Izvor: MN PRESS

Filip Čović (28) drugi put je u srijedu debitovao za Crvenu zvezdu mts.

Doskorašnji kapiten FMP-a zaigrao je za Zvezdu pet i po godina nakon što je u jesen 2012. napustio uz objašnjenje da više nije mogao da trpi pritisak, negativne komentare i uvrede.

Ovog utorka, Čović je ponovo obukao crveno-bijelo i već sutradan zamijenio Dilana Enisa na mjestu drugog organizatora igre.

Dan i po nakon što se priključio ekipi, on je u ubjedljivom trijumfu protiv Mladosti iz Zemuna postigao 16 poena uz pet asistencija za 23 minuta na parketu. Trener Zvezde Dušan Alimpijević rekao je da je dolazak Čovića i Alekse Radanova (osam poena) pravi potez, jer su obojica u stanju da odmah doprinesu ekipi.

U razgovoru sa novinarima poslije meča, Čović je rekao da se trudi da brzo "pohvata" akcije, da bi se što prije uklopio.

"Imao sam i na utakmici mali problem oko akcija i svega što uz to ide, jer može sve da mi se pomiješa to što sam bio u jednom sistemu, pa ušao u drugi. Možda je tu bilo malo kočenja, ali mislim da je bilo korektno za dan i po. Trudio sam se da dam sve od sebe, danas me je išlo i dobro sam igrao u oba pravca, bar ja tako mislim, a to je više za trenera da kaže. Individualni učinak bih stavio po strani, jer je na prvom mjestu tim", izjavio je on poslije meča.

Na konstataciju da će ponovo raditi sa Alimpijevićem, plejmejker je rekao da mu je drago zbog toga.

"Znam Duleta duže vrijeme i mislim da ćemo svi zajedno da napravimo dobru priču. Svaki pojedinac je bitan, znate šta se dešavalo u posljednjem periodu i to je veoma teško za klub, sistem, igrače, naravno i za stručni štab..."

Koliko će biti teško da Zvezda "pronađe" atmosferu poslije neuspjeha u finalu ABA lige i turbulencija, odlazaka i dolazaka? Čović je posebno akcentovao taj segment.

"Teško je... Malo vremena je prošlo od tih utakmica. To je trenutno i najveći problem, ako mogu tako da kažem. Ne može glava da se ohladi za kratko vrijeme i da izbrišete šta se desilo, a to su jako bitne stvari. Iz dana u dan, svi zajedno ćemo raditi na tome da to popravimo. Na ovakvim mečevima se stiče samopouzdanje".



Kada je napuštao crveno-bijele, Čović je u obraćanju javnosti rekao da nije želio da bude "predmet za omalovažavanje svoje porodice". Sada je ponovo u situaciji da igra u klubu u koji vodi njegov otac, a na to odgovara...

"Ne razmišljam o tome više. Vjerovatno ću se lakše nositi sada sa tim nego ranije, ali iskreno, ne bih da govorim o tome i te teme mi više nisu interesantne. Pričaju i pričaće, kako god ja igrao i kako god tim igrao, pričali su i prije i sad i kad se sve završi... To apsolutno nije bitno", poručio je Filip Čović, nakon utakmice u kojoj ga je Zvezdin "Pionir" dočekao aplauzima.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC