• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjaluko, dokaži da si "grad rukometa"

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Drugi međunarodni turnir u mini rukometu "Banjaluka kup 2018" biće održan u subotu 21. aprila na Dan grada u sportskoj dvorani "Borik".

 Drugi "Banjaluka kup 2018" u mini rukometu na Dan grada  Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Po drugi put u gradu na Vrbasu Škola rukometa Banjaluka će organizovati turnir u sklopu proslave Dana grada, a njen prvi čovjek Draško Budiša pozvao je sve Banjalučane da u subotu od 10 časova ujutru prošetaju do dvorane "Borik" i besplatno uživaju u umijeću mladih rukometaša i rukometašica.

"Učestvovaće tridesetak ekipa iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, okvirno oko 300 djece u tri selekcije. Dječaci 2008 i 2009. godište i djevojčice 2008. godište. Naš primarni cilj je da afirmišemo mini rukomet među najmlađim polaznicima.Ovaj projekat je podržao EHF (Evropska rukometna asocijacija) i od ovog sporta zavisi i razvoj velikog rukometa. Mi stvaramo dobru bazu i širinu iz koje će se razviti buduće zvijezde rukometa u Banjaluci. Zato pokušavamo da animiramo sve klince da dođu i probaju da treniraju mini rukomet jer je napravljen upravo za njihov uzrast i namijenjen njihovom psiho-fizičkom razvouj", izjavio je Budiša našem portalu.

KOKTEL

Svečano otvaranje Drugog turnira u mini rukometu "Banjaluka kup 2018" je predviđeno za 12 časova, a novina u odnosu na prošlu godinu je koktel za organizatore, sudije, sportske prijatelje i medije, gdje će biti razgovarano o unapređenju mini rukometa.

Objasnio je da su u odnosu na prethodnu godinu smanjen broj zemalja učesnica s obzirom da roditelji nerado šalju djecu na dalek put, pa je predstojeći turnir više regionalnog karaktera.

"To je potpuno normalno i razumljivo, a što se tiče promotera, nama ne treba neko veliko rukometno ime jer sami pokušavamo da uradimo sve. Uostalom, Banjaluka je poznata kao grad rukometa. Naravno, na turnir će doći mnogo naših sportskih prijatelja, bivših igrača, trenera, kao i drugih ljudi sportskog i javnog života. Turnir bi trebao da otvori gradonačelnik Igor Radojičić, ali još uvijek nemamo stopostotnu potvrdu".

Osnovni cilj manifestacije osim razvoja sporta je i druženje mališana i sticanje prijateljstva pa su rezultati u drugom planu, ali ipak, organizatori su i ove godine pripremili nagrade za najuspješnije pojedince i timove.

"Kao i prethodne godine biće nagrađeni najbolji igrači, ekipe, najbolje petorke (4+1), medalje i pehari, kao i drugi prigodni pokloni".

Podržite buduće rukometne zvijezde Banjaluke!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC