Boki Milošević sahranjen u Aleji zaslužnih građana

Autor:

Slavni muzičar sahranjen na Novom groblju u Beogradu. Na večni počinak ispraćen uz omiljenu pesmu "Zov sa planine".

0
A- A A+

Božidar Boki Milošević sahranjen je u Aleji zaslužnih građana u četvrtak, a veliki broj njegovih kolega okupio se na komemoraciji u zgradi Radio Beograda.

Milošević je preminuo u nedelju kasno uveče, u 87. godini. Komemoraciji su prisustovali njegova porodica, kao i kolege iz sveta muzike - Merima Njegomir, Ljubiša Pavković, Lepa Lukić, Bora Dugić, Saša Milošević Mare i drugi.

Na Novom groblju okupili su se brojni saradnici i poštovaoci njegovog rada, među kojima su Saša Matić, Andrija Milošević, Nada Topčagić, Zorica Brunclik i Kemiš, Vlado Georgijev, glumac Andrija Milošević...

Legendarnog muzičara, na večni počinak ispratili su uz njegovu omiljenu pesmu "Zov sa planine".

Milošević je rođen u Prokuplju 1931. godine, a poslednjeg dana prošle godine napunio je 86 godina.

Milošević je bio šef Narodnog orkestra RTS, profesor Muzičke škole "Josip Slavenski" i član Beogradske filharmonije.

Diplomirao je i magistrirao na Muzičkoj akademiji u klasi profesora Brun Bruna. Dobitnik je mnogobrojnih nagrada i priznanja, a među njima i Nagradu za životno delo za sveukupan i izuzetan doprinos očuvanju srpske tradicije i kulture, koju mu je dodelilo Udruženje za negovanje tradicije i očuvanje baštine Niša, prenosi domaća štampa. Imao je četvoro dece od kojih se troje bavi muzikom. Sin Milan je klarinetista u Kanadi, a kćerke Tijana i Ksenija koncertmajstori u Beogradskoj filharmoniji.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Tagovi:

Ostale vijesti