• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čelikov imperativ, šansa za Borac!

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Trener Borca Darko Vojvodić vjeruje da će veliki pritisak Čelika pružiti dobru priliku Banjalučanima da izbore povoljan rezultat na subotnjem derbiju u Zenici (17.00 h) u okviru šestog kola Lige za opstanak Bosne i Hercegovine.

 Čelik - Borac, najava, Darko Vojvodić, Goran Vukliš Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Banjalučani nisu zabilježili pobjedu na "Bilinom polju" otkako se igra zajednička Premijer liga Bosne i Hercegovine, a u slučaju da po prvi put u Zenici osvoje sva tri boda, praktično će osigurati opstanak u šampionatu BiH.

Šef struke crveno-plavih Darko Vojvodić vjeruje da se njegov tim nalazi u mnogo povoljnijoj situaciji od Zeničana, koji imaju imperativ pobjede s obzirom da samo trijumfom zadržavaju šanse da opstanu u bh.eliti.

"Ovaj meč je važan, ali kao i sve ostale utakmice. Mi smo u boljoj poziciji od Čelika i imamo još neke susrete gdje bismo mogli da se 'vadimo', za razliku od domaćina kome je sutrašnji dvoboj 'biti ili ne biti'. Upravo tu leži naša najveća šansa", rekao je Vojvodić.

Zbog ulaska turskog kapitala u Čelik, odavno su počele spekulacije o mešetarenju i priče o drugim nefudbalskim stvarima, koje Vojvodić nije želio previše na komentariše, ali je zadovoljan izborom sudije Elvisa Mujića iz Banovića.

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Vojvodić je otkrio i detalje sastanka sa Gradskog stadiona sa klupskim čelnicima...

"Moramo igrati kako treba, ne smijemo podleći pritisku i ne smijemo ući u bilo kakvu vrstu mešetarenja. Ja sam i ranije rekao da neću pustiti nikog, mene to ne zanima. Ranije sam samo tražio da imamo podjednake uslove kao i neki drugi. Rukovodstvo je ovaj put odradilo sve kako treba i to moram reći pošteno. Ranije sam ih kritikovao, a sad su uradili pravi posao. Uvijek ću reći onako kako mislim, čak i kad ja budem kriv za nešto. Vjerujem da smo na pravom putu da napravimo nešto dobro", izjavio je Vojvodić, koji na "Bilinom polju" neće moći da računa na kapitena Nemanju Janičića zbog kartona.

"Umjesto kapitena trebalo bi da zaigra Bojan Puzigaća, koji nije po vokaciji stoper. Na povredu nam se žalio i Mladen Veselinović, ali moraće da igra jer je bolji kad stoji nego poneki kad su na terenu. Ostali su spremni. Od prvog minuta će zaigrati Predrag Zekanović, koji je veliki potencijal i u perspektivi može da izraste u pravog igrača".

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Golman crveno-plavih Goran Vukliš smatra da će Borac pametnom igrom smoći snage da izbori pozitivan rezultat u Zenici.

"Jako bitna utakmica, njima prvenstveno, ali i nama jer nam pobjeda dosta rješava. Nećemo da srljamo, igraćemo pametno, dobra stvar je što smo na posljednja tri meča primili samo jedan gol, a nadam se da ćemo da proradimo od ovog susreta u napadu. I to sada kad je najpotrebnije. Jedva čekamo da počne", istakao je čuvar mreže Borca.

Parovi šestog kola

Liga za šampiona

Subota
Radnik - Zrinjski (16.30)
Krupa - Željezničar (17.00)

Nedjelja
Sarajevo - Široki Brijeg (17.00)

TABELA: Zrinjski 59, Željezničar 59, Široki Brijeg 49, Sarajevo 44, Radnik 38, Krupa 37

Liga za opstanak

Subota
Čelik - Borac (17.00)
Vitez - Mladost (17.00)

Nedjelja
Sloboda - GOŠK (17.00)

TABELA: Mladost 36, Borac 31, Sloboda 30, GOŠK 30, Čelik 24, Vitez 9.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC