• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OKK Borac: Sad napadamo titulu!

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Omladinski košarkaški klub Borac izborio je finale plej-ofa u prvenstvu Republike Srpske prvi put poslije pet godina i imaće priliku da protiv Bratunca izbori povratak u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

 Prva liga RS (finale): Borac - Bratunac, najava, Marko Taušan,  Andrej Mikeš Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Banjalučani su u polufinalnoj seriji sa 2:1 u pobjedama savladali Sokolac i imaće prednost domaćeg parketa u predstojećim mečevima sa timom iz Bratunca, koji je iznenadio favorizovani Leotar i prošao u finale.

Crveno-plavi će seriju koja se igra na tri pobjede započeti u nedelju (20.30 časova) u "Boriku".

Novi trener Borca Marko Taušan naglasio je da će u finalu sve biti otvoreno uz nadu da će prednost domaćeg terena biti presudna.

"Pred nama je finalna serija protiv ekipe Bratunca, a fizički i psihički je bilo naporno igrati u prethodnim susretima protiv Sokoca u posljednjih sedam dana. Iznenađenje je da je Leotar ispao od Bratunca, ali bez obzira, sve je otvoreno. Imamo svoje šanse, imaju i oni, ali nadam se da će naša prednost biti domaći teren. Ne preostaje nam ništa drugo nego da napadnemo titulu", izjavio je Taušan i dodao da u prvoj utakmici neće moći da računa na Andreja Mikeša zbog povrede.

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

"Čudna" konferencija za štampu

Banjalučki klub je u pozivu na press konferenciju pogrešno naveo da će se održati u prostorijama Borca u Sime Šolaje 7, da bi na dan održavanja saopštio da će press biti održan na Akvani. Pojedini novinari nisu dobili nikakvo obavještenje o održavanju konferencije, a kamoli o promjenama mjesta. Među njima je i portal "Borac-sport", koji je naveo da je riječ o smišljenom bojkotu ovog sajta od strane klupskog rukovodstva, prvi put u 11 godina postojanja sajta.

Prema njegovim riječima, Bratunčani imaju iskusan i dobar tim, ali i mali roster što bi moglo da bude od koristi njegovom timu.


"Imaju samo šest igrača u rotaciji, dva pleja i snažne centre, pa ćemo probati da onemogućimo njihovu igru iz reketa kroz udvajanje ili zonsku odbranu. Vjerujem da ćemo naći način da ih zaustavimo".

S obzirom da je odnedavno preuzeo klupu Banjalučana od Bojana Božića, kojem je bio pomoćnik i to poslije mnogo turbulencija, zahvalio se i bivšem treneru, koji je vjerovatno najzaslužniji za plasman u finale. 

"Hvala upravi kluba na ukazanom povjerenju, ali veliku zahvalnost dugujemo Bojanu Božiću, koji je selektovao ekipu i bio veći dio sezone s njom. On je svojim rezultatima i doveo tim u plej-of. Ja sam nastavio, poznajem momke veoma dobro, bio sam pomoćni trener i nadam se uspješnoj završnici sezone".

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Andrej Mikeš je upozorio da je Bratunac veoma opasan, ali vjeruje da će Banjalučani uspjeti u konačnici da izbore povratak u Premijer ligu BiH.

"Polufinale je bilo jako teško, sad nam prestoji Bratunac, koji nije nimalo naivan. Oni su dva puta savladali Leotar, koji je do tada imao samo jedan poraz. Nadam se međutim da ćemo uspjeti da stignemo do pobjede i osiguramo povratak u Premijer ligu BiH. Idemo iz utakmice u utakmicu", izjavio je Mikeš i dodao da će biti spreman za drugi i treći susret finalne serije.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC