We Are Developers: Beč je u maju centar IT svijeta

Autor:

Vještačka inteligencija i pomiješana stvarnost teme su koje povezuju WeAreDevelopers, jednu od vodećih platformi za regrutovanje programera u Evropi, i kompaniju Microsoft.

0
A- A A+
Apple prodavnica u Cirihu, Švajcarska. Foto: Promo / Apple Apple prodavnica u Cirihu, Švajcarska.

Džozef Siroš, potpredsjednik za Cloud AI Platformu u Microsoftu biće jedan od predavača na ovogodišnjem kongresu u Beču. Siroš će biti jedan od glavnih govornika prvog dana konferencije, sa prezentacijom na temu “AI: Tidal Wave”, kojom će pokazati na koji način svaka kompanija može najpotpunije da iskoristi digitalizaciju.

Microsoft veruje da AI alati i usluge prije svega moraju pomoći ljudima i povećati njihove mogućnosti uz pomoć osnovnih principa zasnovanih na etici, odgovornosti, inkluziji i sigurnosti. Sa druge strane, pomiješana stvarnost oslobađa kreativnost svake osobe i svake organizacije na planeti, zauvijek mijenja način na koji sarađuju, stvaraju, uče i zabavljaju se.

Pored Siroša na WeAreDevelopers kongresu će učestvovati i Kristian Hejlman, viši programski menadžer u kompaniji Microsoft, koji će govoriti o načinima kako developeri mogu u potpunosti da iskoriste svijet JavaScript-a, koji je i dalje najkorišćeniji programski jezik na tržištu. Maria Nagaga, programer i umjetnica i takođe viši programski menadžer u kompaniji Microsoft, predstaviće programerima mogućnosti koje nudi primjena .NET platforme.

Stiv Vozniak, suosnivač kompanije Apple, dizajnirao je 1977. godine jedan od najuspješnijih masovno proizvedenih računara – Apple II.

Danas, popularni "Woz" radi na brojnim drugim projektima koji će ponovo promijeniti budućnost, ali ponekad pronalazi vrijeme da svoje znanje podijeli sa brojnim fanovima. 

Naime, njegovo predavanje možete čuti na predstojećem WeAreDevelopers svjetskom kongresu, koji se održava od 16. – 18. maja u Beču.

Više informacija o festivalu potražite na OVOM LINKU.

Ostale vijesti