• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FSS dao licence: Ovo je put iz Superlige u Evropu

Autor mondo.rs

Kojih pet klubova je dobilo dozvolu za učešće u UEFA takmičenjima i kako će superligaši izboriti to pravo.

 Superliga Srbije - licence za evropska takmičenja Izvor: Goran Sivački - MONDO
Izvor: Goran Sivački - MONDO

Finiš superligaške sezone je u toku, a to je period kada se sve više i sve češće govori o izlasku naših klubova u Evropu.

U Fudbalskom savezu Srbije u petak je s tim u vezi održana sjednica Komisije za licenciranje klubova - prvostepenog organa u postupku licenciranja, kojim ovdašnji timovi dobijaju dozvolu za nastup u UEFA takmičenjima.

Komisija od četiri člana razmotrila je dokaze o ispunjenosti kriterijuma (sportskih, infrastrukturnih, personalno-administrativnih, pravnih i finansijskih), na osnovu izvještaja eksperata za svaki od navedenih uslova.

Ukupno je stiglo devet prijava za "UEFA licencu", a komisija je jednoglasno izdala licence klubovima Crvena zvezda, Partizan, Čukarički, Napredak i Voždovac. Ostali, koji nisu uspjeli da dokažu da su ispunili obavezne kriterijume, imaju mogućnost da u žalbenom postupku to isprave i da ipak dobiju licencu za UEFA takmičenja, kao i za Superligu 2018/19.

Kada je u pitanju način na koji će se superligaši kvalifikovati za Evropu kroz prvenstvo, pravilnik Superlige je jasan i istaknut u zvaničnom dokumentu.

Član 29 Propozicija takmičenja u Super ligi 2017/18 propisuje:

- Klub koji osvoji prvo mjesto u takmičenju Super lige osvaja titulu Prvaka Srbije, zlatne medalje (35) i reprezentuje Srbiju u takmičenju UEFA Liga šampiona.

- Klub koji osvoji drugo mjesto u takmičenju Super lige reprezentacuje Srbiju u takmičenjima UEFA Liga Evrope.

- Klub koji osvoji treće mjesto u takmičenju Super lige reprezentuje Srbiju takmičenjima UEFA Liga Evrope.

- Klub koji osvoji četvrto mjesto u takmičenju Super lige reprezentuje Srbiju u takmičenjima UEFA Liga Evrope u situaciji, kada je prvoplasirani, drugoplasirani ili trećeplasirani klub Super lige istovremeni i osvajač Kupa Srbije.

U ovom trenutku, na početku 32. kola, tabela plej-ofa Superlige izgleda ovako: Crvena zvezda 42, Partizan 33, Radnički 28, Spartak 28, Voždovac (+1) 27, Čukarički 26, Napredak (+1) 26, Vojvodina 22.

Polufinalni parovi Kupa Srbije su Mačva - Mladost (prvi meč 1:1) i Čukarički - Partizan (4:2). Revanši su zakazani za 9. maj, a finale za 23. maj u Surdulici.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC