• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŽELJEZNIČAR: Tempirana "hajka" o namještanju!

Autor mondo.ba

Poslije spekulacija da je Željezničar "umiješan" u namještanje mečeva, oglasio se i klub sa "Grbavice".

 FK Željezničar: Saopštenje o medijskim natpisima za namještanje utakmica Izvor: MONDO/Samir Cacan

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine primio je od Evropske fudbalske unije (UEFA) nekoliko izvještaja koji se odnose na sumnju regularnosti utakmica u domaćim takmičenjima.

U pitanju su navodno tri utakmice, sva tri je sudio Tomislav Čuić iz Tomislav Grada, i svi su došli iz "dvojke u keca", a na dva susreta akteri su bili fudbaleri sarajevskih plavih.

Tim povodom se oglasio klub sa "Grbavice" u saopštenju objavljenom na klupskom sajtu, koje prenosimo u cjelosti.

"Zbog pojednih tendencioznih medijskih insinuacija i netačnih informacija iznesenih na račun FK Željezničar, kojima se želi diskreditovati ugled najtrofejnijeg kluba u BiH, FK Željezničar se obraća navijačima, članovima kluba, sponzorima, prijateljima kluba i cijeloj bh. javnosti.

FK Željezničar je radnički sportski klub bogate tradicije i univerzalnih vrijednosti kojeg apsolutno nije moguće dovoditi u vezu sa 'namještanjem utakmica' niti spekulacijama u bilo kom segmentu njegovog poslovanja. To je klub koji se ponosi perfektnom organizacijom, posvećenošću i transparentnim i zakonitim radom, koji ne ostavlja ni promil tolerancije za bilo koji vid devijacija koje se kose sa temeljnim vrijednostima kluba.

Mogući razlog ove precizno tempirane 'medijske hajke' je možda baziran na činjenici da je FK Željezničar jedini klub koji se bori za oba trofeja i što mu predstoji izuzetno bitna utakmica u kojoj je glavni sudija Tomislav Čuić, koji se spominje u pomenutim medijskim stupcima, a gdje se insinuira 'namještanje utakmica', kako bi se napravio dodatni pritisak uoči raspleta sezone.

Činjenica da je predstavnik FS BiH demantovao natpise pojedinih medija da se radi o utakmicama FK Željezničar, samo potvrđuje da su na djelu smišljeno plasirane neistine. S tim u vezi, svi mediji koji su plasirali neistinite informacije snosiće posljedice prema važećim zakonima BiH.

Nezavisno od prethodno navedenog, podržavamo sve aktivnosti nadležnih organa da konačno podrobnije ispitaju sve utakmice koje se igraju na bh. terenima, a FK Željezničar će sve svoje kapacitete staviti na raspolaganje kako bi istraga bila što uspješnija.

Mi smo Željini, Željo je naš!", navedeno je u saopštenju sarajevskog kluba.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC