• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Roma i sa "rezervama" silna pred "Enfild"

Autor mondo.ba

Kombinovani tim Rome sigurnom i efikasnom igrom osvojio sva tri boda na gostovanju u Ferari pred prvi polufinalni meč Lige šampiona u utorak u Liverpulu.

Trener "vučice" Euzebio Di Frančesko odlučio je da poštedi "glavne" igrače na stadionu "Paolo Maca" pa je na klupi ostavio Edina Džeku, Aleksandra Kolarova, Danijelea De Rosija, Čengiza Undera, Dijega Perotija... kako bi bili odmorni za Liverpul.

Ipak, za razliku od "Redsa", koji su poslije vođstva od 0:2 samo remizirali sa VBA, Rimljani su stigli do 20. trijumfa ove sezone i bolje se pozicionirali u bici za direktan plasman u Ligu šampiona, koju vode sa gradskim rivalom Laciom i milanskim Interom.

SPAL - Roma 0:3 (0:1)

Poslije početnog ispitivanja snaga, Stefan El Šaravi je opasno zaprijetio u 22. minutu šutiravši tik pored stative, da bi u nastavku akcije nakon kornera, uhvatio volej u sami ugao, ali je odlično intervenisao golman SPAL-a Aleks Meret.

Gosti su u vođstvo stigli u 32. minutu stigli do prednosti autogolom Frančeska Vikarija.

Poslije centaršuta Lorenca Pelegrinija sa desne strane, defanzivac SPAL-a je u namjeri da izbaci loptu ispred Kevina Strotmana pogodio vlastitu mrežu i potom se sudario sa protivnikom i zaradio povredu zbog koje je morao da napusti igru.

U finišu prvog dijela, Roma je mogla da riješi pitanje pobjednika poslije još nekoliko odličnih akcija, međutim, Pelegrinijev i udarac Stefana EL Šaravija je odbranio golman SPAL-a Aleks Meret, a potom je za malo neprecizan bio Rađa Naingolan.

Ipak, u nastavku su stvari došle na svoje mjesto...

Najprije je Rađa Naingolan povisio na 0:2 udarcem sa ivice kaznenog prostora, da bi Pelegrini asistencijom omogućio Patriku Šiku da s peterca glavom "ovjeri" pobjedu u Ferari - 0:3.

Domaćinu je ovo bio prvi poraz poslije osam uzastopnih utakmica, od kojih je čak šest "vezanih" remija, a ukupno 15, po čemu su rekorderi u Seriji A.

SERIJA A, 34. KOLO

SPAL - Roma 0:3 (0:1)
/Vikari 32 autogol, Naingolan 52, Šik 60/

Sasuolo - Fiorentina (18.00)

Milan - Benevento (20.45)

Nedjelja

Kaljari - Bolonja (12.30)

Od 15.00

Atalanta - Torino
Kjevo - Inter
Lacio - Sampdorija
Udineze - Krotone
Juventus - Napoli (20.45)
Đenova - Verona (20.45)


TABELA: Juventus 85, Napoli 81, Roma (+1) 67, Lacio 64, Inter 63, Milan 54, Atalanta 52, Sampdorija 51, Fiorentina 51, Torino 47, Bolonja 38, Đenova 38, Sasuolo 34, Udineze 33, Kaljari 32, Kjevo 31, SPAL (+1) 29, Krotone 28, Verona 25, Benevento 14.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC