• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bogdanović zvezda NBA noći: "Ne znam u odbrani?"

Autor mondo.rs

"Svi su to govorili pre ove sezone!", kaže šuter Indijane i heroj velikog trijumfa protiv vicešampiona.

Lebron Džejms uhvatio je u jednom trenutku Bojana Bogdanovića u "kragnu" i bacio ga na parket, ali je ipak košarkašu Indijane bio dosuđen faul.

Navijači Indijane su protestovali, a Bogdanović nije izgubio koncentraciju, već se spremao da odigra sekvencu karijere i da u četvrtoj četvrtini donese svom timu pobedu protiv Klivlenda, za vođstvo u plej-of seriji od 2:1.

Pri rezultatu 75:70, devet minuta pre kraja Bojan je pogodio trojku.

Pri rezultatu 77:77, pogodio je još jednu, za vođstvo Pejsersa. I to faul.

U sledećem napadu, dok je Lebron Džejms gledao iz reketa Indijane šta se događa, "Babo" je odapeo još jednom, sa približno istog mesta i postavio velikih 84:77.

Klivlend je potom izjednačio (84:84), ali je rođeni Mostarac pogodio iz reketa preko Lebrona, a zatim je sa oko devet metara pogodio još jednu trojku, svoju SEDMU trojku za nedostižnih 89:84.

Jedan od najboljih evropskih košarkaša tako je završio meč sa 30 ubačenih poena, ali i sa ogromnim doprinosom na svojoj polovini, o kojem je govorio posle utakmice uz dozu ljutnje, jer smatra da se taj segment njegove igre često potcenjivao.

Bogdanović je usporio za mnoge i najboljeg košarkaša na svetu, a posle meča je objasnio kojom je taktikom čuvao Lebrona.

"Samo sam pokušavao da mu 'uđem' u kolena. Pokušao sam da izguram, da bi primao loptu daleko od koša. Protiv takvih igrača ne možete ništa da uradite, već da pokušate da ostanete agresivni. Šutirao je dobro, ali smo pobedili i to je najvažnije. Možete ga naterati da često šutira i da 'zaradi' svoj svaki poen", rekao je Bogdanović.

Lebron je postigao 28 poena, ali je u duelima sa Bojanom pogodio samo dva od sedam šuteva. Posmatrano kroz seriju, u duelima protiv Bogdanovića Džejms pogađa samo 24 odsto pokušaja.

"Pre ove sezone, svi su mislili da ne znam da igram odbranu. Ne kažem da sam sjajan defanzivac, ali se naporno trudim da bih otežao svakom napadaču koga čuvam", rekao je Bogdanović o svojoj odbrani, u svoju odbranu.

Prošle noći, u kojoj je bio glavna plej-of zvezda, o tom aspektu njegove igre govorile su i brojke i konačan rezultat. Indijana sa probuđenim Bojanom sada još ozbiljnije preti favoritu, a serija će biti nastavljena 22. aprila, takođe u Indijanapolisu, gde bi Pejsersi mogli da steknu i meč lopte i da potpuno pribiju uz zid Džejmsa i saigrače.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC