Kad prijateljica spava sa vašim bivšim... (ANKETA)

Autor:

Da li biste oprostili prijateljici što je spavala sa vašim bivšim?

U prijateljstvima postoje dobri i loši trenuci, ali i oni odvratni i potpuno neočekivani, poput toga da vaša drugarica ili drug spava sa vašim bivšim ili bivšom.

Postoji milijardu razloga zašto to nije u redu, ali to vam sada neće pomoći. Zato, umesto da nabrajamo sve razloge zbog kojih je užasno to što vam se desilo, daćemo vam mali vodič koji će vam pomoći da prebrodite situaciju.

Dajte sebi pravo na ljutnju

Ne postoji univerzalna reakcija koju biste mogli da imate ako se vaša drugarica smuvala sa vašim bivšim. Ali, pre svega je važno da budete realni - da li je vaša veza bila ozbiljna ili ste bili u neobaveznoj kombinaciji? Ozbiljnost, trajanje veze i vaša osećanja prema bivšem imaju važnu ulogu u tome na koliko besa "imate prava".

Dakle, razmislite o tome koliko je prošlo od raskida jer nije isto ako ste vezu prekinuli pre pet dana ili pre pet godina. Takođe, ko je od vas dvoje raskinuo, da li ste ga preboleli, kako je vaša drugarica prišla celoj situaciji - da li vam je otvoreno rekla da vam spava sa bivšim, da li vam je možda rekao on ili ste to saznali od neke treće osobe...

U zavisnosti od toga ko vam je rekao i da li su fazonu "desilo se" ili u tome čak ni ne vide problem, oblikujte svoju reakciju.

Ne spuštajte se nisko

Kada vas osoba koju smatrate bliskom tako neprijatno iznenadi, vrlo lako počnete da razmišljate o tome kako da se osvetite i smišljate načine kako da njihova imena "provučete kroz blato". Ne gubite vreme na to i imajte na umu da je gore biti loš prijatelj nego imati lošeg prijatelja. Uostalom, ništa što uradite neće poboljšati situaciju, tako da se ne trudite da im pokvarite vezu - vi zbog toga nećete biti srećniji.

Ne zovite bivšeg

Ako vam slučajno padne na pamet da zovnete bivšeg i kažete mu svašta, uključujući i to da je "zaboravio šta ste imali", oduprite se toj ideji.

Time ćete jedino postići da izgleda kao da vam je još uvek stalo do bivšeg ili kao da ste pomahnitala ludača koja predstavlja pretnju po njegovu bezbednost. Nijedno od to dvoje nije baš privlačno.

Najbolje i najpametnije što možete da uradite je da svom bivšem ne date nikakvu reakciju.

Prekinite kontakt ili joj oprostite

Vaša drugarica je svesno donela odluku da svoje potrebe (ili osećanja, ili oboje) stavi ispred vašeg prijateljstva. Na vama je sada da donesete odluku: da li ćete da joj oprostite ili ćete potpuno da je izbacite iz svog života?

Imajte na umu da ako odlučite da joj oprostite, verovatno nikada više nećete biti sasvim opušteni u njenom društvu u smislu da možete da joj se poverite za bilo šta. I verovatno vam neće biti prijatno da je upoznate sa svojim novim dečkom. Prosto, uvek ćete imati osećaj da bi opet mogla da vas tako neprijatno iznenadi...

Priznajte sebi da vam ona nije najbolja prijateljica

To zaista nije lako, ali i sami ste svesni da ako je mogla da spava sa vašim bivšim, zaista nije osoba koju treba da smatrate najboljom drugaricom.

Možda ne bi trebalo da se ljutite na prijateljicu ili na bivšeg ukoliko se među njima javila ljubav jer svi znamo da se takve emocije ne mogu kontrolisati. Ali, u takvim slučajevima bi normalne osobe sele i razgovarale o tome. Sa druge strane, ako neko svoje trenutne strasti i potrebe stavi ispred vašeg prijateljstva i sve to vam uradi iza leđa, definitivno imate pravo na ljutnju.

Na kraju, izbor je vaš.


Ostale vijesti