• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda nastavila niz u Nišu - još dva koraka!

Uzbudljiva utakmica viđena je na Čairu i peta uzastopna pobeda crveno-belih.

 Zvezda nastavila niz u Nišu - još dva koraka! Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda ove sezone ima tri od tri protiv Radničkog iz Niša. Posle ubedljivih 4:0 i 3:0, u drugom kolu plej-ofa crveno-beli su, ipak, morali da se namuče da bi osvojili tri boda na Čairu.

Radnički - Crvena zvezda 1:3 (1:1).

Posle veoma ujednačenog prvog poluvremena, gosti su po povratku sa odmora dodali gas i brzim golovima obezbedili sebi pobedu. Još samo dve u preostalih pet utakmica potrebne su im da i teoretski osvoje titulu.

Zvezda je povela već u 7. minutu, kada je Nenad Krstičić iskoristio lošu reakciju odbrane Radničkog i posle centaršuta Bena iz kornera "zakucao" loptu u mrežu. Na 1:1 izjednačio je napadač crveno-belih na pozajmici u Radničkom, Milan Pavkov, kada je u 43. minutu iskoristio nesporazum Borjana i Babića.

Bio je to 20. gol Pavkova, trenutno drugog strelca Superlige, ali mu je ubrzo Aleksandar Pešić ponovo pobegao na "plus četiri". U 57. minutu Majo Vujović je dosudio penal nad napadačem Crvene zvezde, pošto ga je posle kornera rukama držao Dušan Mićić, a upravo je Pešić preuzeo odgovornost i - bio precizan.

Samo tri minuta kasnije, El Fardu Ben je konačno postigao pogodak. Posle četiri sjajne prilike, reprezentativac Komora uspeo je da se upiše u strelce. Pešić mu je sjajno ostavio loptu, a on bio precizan udarcem sa 11 metara, čime je ublažio brojne promašaje koje je imao na Čairu, pošto je posle gola još jednom imao sjajnu šansu...

Crvena zvezda će priliku da dođe na samo korak od titule imati u sredu, kada na Rajko Mitić stadion dolazi Čukarički, dok će Radnički trgu za trećim mestom, koje vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope, nastaviti u četvrtak duelom protiv Partizana u Beogradu.

U odnosu na prethodni duel sa Partizanom (2:1), Vladan Milojević je ostavio Nemanju Radonjića na klupi, dok Slavoljub Srnić nije bio u protokolu gostujućeg tima, a njihova mesta na krilima od prvog minuta zauzeli su Luka Adžić i Luka Ilić. I jedan i drugi ostavili su odličan utisak.

RADNIČKI NIŠ: Živković - Aksentijević, Miladinović, Simunović, Subić - Petrović (72. Stanisavljević), Mićić - Babić, Sa. Stojanović (88. Stanković), Mrkić (66. Sl. Stojanović) - Pavkov.

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Stojković, Le Talek, Babić, Rodić - Jovičić, Krstičić - Ilić (68. Milić), Ben (86. Savić), Adžić (81. Milijaš) - Pešić.

Sudija: Majo Vujović.

TOK UTAKMICE:

Kraj.

- Sudijska nadoknada je tri minuta.

- Poslednja izmena u Radničkom, od 88. minuta umesto Saše Stojanovića igraće Predrag Stanković.

- Lep centaršut Rodića u 87. minutu, ali volej Pešića nije bio precizan.

- Umesto Bena, od 86. minuta na terenu je Vujadin Savić. Štoper Crvene zvezde vratio se na teren posle povrede zbog koje nije igrao više od mesec dana.

- Nije kraj šansama za Bena! Mogao je u 85. minutu do svog drugog gola posle perfektnog dodavanja Milijaša, ali je Simunović stigao da ga blokira.

- Sjajna intervencija Milana Borjana u 82. minutu posle šuta Saše Stojanovića koji je odlično reagovao na dodavanje Milana Pavkova.

- Druga izmena u timu Crvene zvezde. Umesto Luke Adžića od 81. minuta igraće Nenad Milijaš.

- Atraktivan pokušaj Adžića "makazicama" u 77. minutu, ali nije dobro zahvatio loptu koja je otišla pored gola.

- Aleksandar Stanisavljević umesto Miloša Petrovića od 72. minutu u timu Radničkog.

- Odlična intervencija Mladena Živkovića na šut Branka Jovičića u 70. minutu. Uspeo je golman domaćih da spreči novi pogodak Zvezde.

- Umesto Luke Ilića od 68. minuta za Zvezdu će igrati Nemanja Milić.

- Izmena u Radničkom. Od 66. minuta umesto Mrkića igraće Slaviša Stojanović.

- Sjajan "lažnjak" Adžića u 63. minutu kojim je izbacio iz igre Subića, ali je potom nekontrolisano šutirao mladi fudbaler Crvene zvezde.

- GOOOL! Crvena zvezda vodi 3:1 od 60. minuta pogotkom Bena. Konačno je reprezentativac Komora uspeo da pogodi metu. Pešić mu je lepo ostavio loptu petom, a on sa 11 metara šutirao pored Živkovića.

gol
Izvor: YouTube/AM Video7S


- Četvrta prilika za Bena ostaje neiskorišćena! Odlično je napadač Crvene zvezde kombinovao sa Pešićem, pa se driblingom oslobodio čuvara, šutirao snažno, ali pravo u golmana Radničkog, Živkovića.

- GOOOL! Crvena zvezda vodi 2:1 od 57. minuta pogotkom Aleksandra Pešića iz penala koji je minut ranije skrivio Mićić jer je rukama držao upravo Pešića, pa je Majo Vujović pokazao na belu tačku.

penal
Izvor: YouTube/AvangardaForum


- Prvi po povratku sa odmora prete gosti, ali je Ben u 50. minutu pogodio Luku Adžića, a potom Luka Ilić nije uspeo da kontroliše loptu.

- Drugo poluvreme počelo je bez promena u sastavima.

Poluvreme. Odlična utakmica! Zvezda je zasluženo povela, jer je u uvodnim minutima bila bolja, ali je i Radnički zasluženo stigao do izjednačenja, pošto nije posustao posle primljenog gola, već je pokazao veliku želju da stigne do izjednačenja.

- GOOOL! Radnički stiže do izjednačenja u 43. minutu preko Milana Pavkova. Napadač Crvene zvezde na pozajmici u Radničkom iskoristio je nesporazum Borjana i Babića da postigne svoj 20. gol ove sezone u Superligi.

gol
Izvor: YouTube/AvangardaForum


- Poništen gol Pešića u 39. minutu zbog ofsajda, opravdano.

- Dobar centaršut Stojkovića u 35. minutu, ali ne i šut Pešića glavom.

- Imali su sreću Zvezdini igrači u 31. minutu posle centaršuta iz kornera. Prvo Simunović, a onda i Miladinović nisu uspeli da zahvate loptu, inače bi to bilo veoma komplikovano po Borjana.

- Otvorena utakmica na Čairu, videli smo šanse pred oba gola, ali Zvezda je ipak bila konkretnija i zasluženo vodi.

- Dobar šut Mrkića sa više od 20 metara u 30. minutu, ali je Borjan uspešno intervenisao.

- I još jednom, po treći put, El Fardu Ben je morao bolje da interveniše. U 20. minutu on i Pešić bili su sami pred Miladinovićem i golmanom Živkovićem. Pokušao je reprezentativac Komora da proigra saigrača, ali je defanzivac Radničkog uspeo da pročita njegovu nameru i preseče dodavanje...

- Prva šansa za Radnički u 18. minutu. Milan Pavkov je šutirao iz prve u padu, ali Milan Borjan uspeo da odbrani. Potom je, na centaršut iz kornera, zapretio i Ivan Miladinović, međutim, njegov šut glavom poslao je loptu visoko preko gola.

- Još jedan promašaj Bena iz odlične situacije. Ovaj put, u 16. minutu, Mladen Živković je odbranio šut Zvezdinog napadača.

- Zicer je promašio Ben u 11. minutu posle fantastičnog slaloma Luke Adžića kroz odbranu Radničkog i odlične asistencije.

zvezda
Izvor: YouTube/AM Video7S


- GOOOL! Crvena zvezda vodi 1:0 od 7. minuta pogotkom Nenada Krstičića na centaršut Bena iz kornera. Očajno je reagovala odbrana Radničkog u toj situaciji.

krsticic gol
Izvor: YouTube/AvangardaForum


- Pritisak Zvezde u prvih pet minuta, ali bez konkretne šanse za pogodak.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC