• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak tražio "vajld kard" i dobio "vajld žrijeb"

Autor mondo.rs

Mnogi su se iznenadili kada su ga vidjeli ove nedjelje ujutru u Monte Karlu, gdje se nije pojavio da bi gledao meč Nadal - Nišikori. Upravo pobjednik tog duela, ali u Barseloni, mogao bi da mu bude rival.

Novak Đoković iznenadio je mnoge kada se ove nedjelje ujutru pojavio na u teniskom kompleksu u Monte Karlu, gdje su se prisutni pripremali za veliko finale između (1) Rafaela Nadala i Keija Nišikorija.

Ipak, srpski as nije došao da gleda meč u kom će Nadal napasti 11. titulu na Mastersu koji otvara "sezonu šljake", već da trenira zajedno sa Marjanom Vajdom i ostalim članovima svog tima prije nego se preseli u Barselonu na predstojeći turnir Serije 500.

Odmah nakon poraza od (5) Dominika Tima u osmini finala Monte Karla, gdje je igrom u mečevima sa Dušanom Lajovićem, Bornom Ćorićem i samim Timom nagovijestio izlazak iz krize, Đoković je otkrio i da će sa novim-starim trenerom raditi bar do završetka "sezone šljake", ali i da će zatražiti "vajld kard" za jedan od turnira koji počinju sutra, odnosno u ponedjeljak.

ATP Barselona, Serija 500
23. - 29. april, 2.794.220 evra

Pobednik: 501.700, 500
Finalista: 245.940, 300
Polufinalisti: 123.780, 180
Četvrtfinalisti: 62.945, 90

/NASTAVLJAJU ZAJEDNO!/



Nosioci:

(1) Rafael Nadal

(2) Grigor Dimitrov

(3) Dominik Tim

(4) David Gofan

(5) Pablo Karenjo Busta

(6/WC) Novak Đoković

(7) Dijego Švarcman

(8) Roberto Bautista Ahut

(9) Hjeon Čung

(10) Albert Ramos-Vinjolas

(11) Adrijan Manarino

(12) Felisijano Lopez

(13) Andrej Rubljov

(14) Kei Nišikori

(15) Fernando Verdasko

(16) Karen Hačanov

Na kraju, odlučio se za Barselonu u kojoj nije igrao deset godina, a gdje su mu organizatori sa zadovoljstvom odobrili "specijalnu pozivnicu" i naknadno istumbali redoslijed nosilaca kako bi pred žrijeb uvrstili i nekadašnjeg "Broja 1". Kada su kuglice i izvučene, (6/WC) Đoković je "upao" u gornju polovinu u kojoj će biti i (1) Nadal i njegov današnji rival, (14) Nišikori.

Prije toga, Novak će biti slobodan u prvom kolu i čekati ishod meča između Federika Delbonisa i jednog od pobjednika kvalikacija. Ukoliko savlada prvu prepreku, Đoković bi se u osmini finala sastao sa boljim iz duela (12) Felisijano Lopez - Lajović/Pedro Martinez, a kasnije bi u četvrtfinalu protivnik mogao da mu bude bolji iz reprize današnjeg okršaja u Monaku, (1) Nadal - (14) Nišikori.

U Gornjoj polovini žrijeba od nosilaca tu su još (4) David Gofan, (8) Roberto Bautista Ahut, (9) Hjeon Čung i (16) Karen Hačanov, što dodatno govori o tome koliko je jak turnir koji se od 1953. održava na terenima "Real Club de Tennis Barcelona - 1899".

Od kada je argentinski as Gaston Gaudio osvojio Barselonu 2002, Španci su osvojili 13 od 15 titula (Nadal 10, Karlos Moja, Tomi Robredo i Fernando Verdasko po jednu), a jedini koji je uspio da prekine dominaciju domaćih takmičara bio je Nišikori - šampion iz 2014. i 2015. godine.

Poslije toga, Nadal je nastavio dominaciju započetu 2005. koju je na jednu sezonu "isjekao" Verdasko titulom iz 2010. godine.

Posle Barselone, uz koju se paralelno održava i turnir Serije 250 u Budimpešti, ide nedelja (30. april - 6. maj) u kojoj se igra u Minhenu, Eštorilu i Istanbulu, a potom počinju vezani Masters turniri u Madridu (6. - 13. maj) i Rimu (13. - 20. maj).

Rolan Garos počinje 27. maja, a završava se 10. juna kada i zvanično počinje najkraća etapa ATP tura - "sezona na travi".


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC