• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pobjede Lacija i Intera, raspucani "orlovi"

Autor mondo.ba

Lacio i Inter su nastavili trku za direktan plasman u Ligu šampiona, a zadovljan će biti selektor Srbije Mladen krstajić s obzirom da su strijelci u nedjelju bili Sergej Milinković Savić i Adem Ljajić.

Nakon što je Roma s rezervama osvojila bodove na gostovanju SPAL-u (0:3), pobjede su zabilježili i direktni konkurenti za elitno takmičenje Evrope - Inter i Lacio, pa će odluka o putnicima u Ligu šampiona da padne u posljednja četiri kola.

Rimski tim je bez većih problema savladao Sampdoriju na "Olimpiku" (4:0), dok su "neroazuri" u drugom dijelu "slomili" otpor Kjeva u Veroni (1:2).

Lacio je do vođstva stigao u 32. minutu poslije duge akcije i dva centaršuta Stefana Radua. Rumunski defanzivac je oba puta dobro zavrnuo u kazneni prostor, ali je drugi put sjajno reagovao srpski fudbaler i u padu glavom matirao Emilijana Vivijana - 1:0.

Bio je to Sergejev deseti pogodak ove sezone u Seriji A.

Do odlaska na odmor, nebesko-plavi su udvostručili prednost protiv Đenovljana, a pogodak je postigao Stefan De Vrij - Holanđanin je bio najviši u skoku nakon kornera i glavom pogodio mrežu za 2:0.

Tačku na siguran i ubjedljiv trijumf stavio je Ćiro Imobile sa dva pogotka, do kraja, ukupno 29 ove sezone  za prvog strijelca Serije A.

Inter je takođe slavio, ali do trijumfa na stadionu "Mark Antonio Bentegodi" je stigao tek u drugom poluvremenu, mada je u strahovao do posljednjeg sudijskog zvižduka - 1:2

"Leteći magarci" su bolje ušli u meč s obzirom da se bore za opstanak i bili su mnogo konkretniji i kvalitetniji u prvih 45 minuta i samo zahvaljujući odličnim intervencijama Samira Handanovića, Inter je odmor otišao bez zaostatka.


Čak je Manuel Pućareli pogodio desnu stativu Interovog gola u 13. minutu.

Međutim, u nastavku se dogodila potpuno druga priča.

Gosti su početkom drugog dijela stigli do prednosti 26. ovosezonskim golom Maura Ikardija, koji je najprije poništen, ali poslije gledanja video snimka, arbitar Paolo Valeri je opravdano pokazao na centar jer nije bilo nedozvoljene pozicije - 0:1.

Pitanje pobjednika Inter je riješio u 60. minutu nakon odlične akcije Perišića i Karamoa, koju je završio hrvatski reprezentativac - 0:2.

Barem se tako činilo, ali su "magarci" uspjeli u 90. minutu da preko Marijuša Stepinskog smanje rezultat i uvedu meč u neizvjesnu završnicu. Ipak, Kjevo nije uspio da izbjegne 17. poraz ove sezone nakon što je Nenad Tomović promašio "zicer" u 95. minutu ...

Pogodak i to šesti ove sezone uknjižio je i Adem Ljajić, ali nedovoljan da njegov Torino izbjegne poraz u Bergamu od Atalante (2:1), dok je Udineze neočekivano poražen od Krotonea na "Friuliju" rezultatom 1:2.

SERIJA A, 34. KOLO

Kaljari - Bolonja 0:0

Atalanta - Torino 2:1 (0:0)
/Frojler 53, Gosens 64 - Ljajić 56/

Kjevo - Inter 1:2 (0:0)
/Stepinski 90 - Ikardi 51, Perišić 60/

Lacio - Sampdorija 4:0 (2:0)
/Milinković Savić 32, De Vrij 43, Imobile 85, 88/

Udineze - Krotone 1:2 (1:1)
/Lazanja 6 - Simi 7, Faraoni 86/

Juventus - Napoli (20.45)

Ponedjeljak

Đenova - Verona (20.45)

Igrano u subotu:

SPAL - Roma 0:3 (0:1)
/Vikari 32 autogol, Naingolan 52, Šik 60/

Sasuolo - Fiorentina 1:0 (1:0)
/Politano 41/

Milan - Benevento 0:1 (0:1)
/Jemelo 29/

TABELA: Juventus (-1) 85, Napoli (-1) 81, Roma 67, Lacio 67, Inter 66, Milan 54, Atalanta 55, Sampdorija 51, Fiorentina 51, Torino 47, Bolonja 39, Đenova (-1) 38, Sasuolo 37, Kaljari 33, Udineze 33,  Kjevo 31, Krotone 31, SPAL 29,  Verona (-1) 25, Benevento 17.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC