• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otključali smo svijet nauke i iluzije…

Autori mondo.ba Autori Dragana Božić

Posjetili smo Muzej RS, pogledali izložbu „Otključaj svijet iluzije i nauke, probudili dijete u sebi i nasmijali se od srca.

 Izložba u Muzeju RS- nauka i iluzija Izvor: MONDO/ Vedran Ševčuk

Sjajna i do sada neviđena izložba u Banjaluci, otvorena je 20. aprila u Muzeju RS, povodom Dana grada. Ono što smo vidjeli, a i vama iskreno preporučujemo, su zabavne postavke koje će vas naučiti nešto više o naučnim principima ali ćete se i sjajno zabaviti.

U krivim ogledalima vidjećete sebe na malo drugačiji način i nasmijati se do suza, ali će obrnuta i kriva soba poljuljati vaše povjerenje u sopstvena čula.

Svemirska vaga pokazaće vam koliko ste teški na Mjesecu, Jupiteru, Plutonu… a vidjećete i sjajne foto iluzije, hologram, kaleidoskop i druge zanimljive eksponate.

Ova izložba, autora Ivane Pandžić i Sanje Pupac edukovaće vas o vidu, percepciji, ljudskom mozgu i nauci, čime ćete bolje razumjeti zašto oči vide stvari koje mozak ne razumije, a pritom ćete se sjajno zabaviti.

"Izložba je osmišljena kao interaktivna forma prilagođena interesovanjima široke publike, a ideja da se ovakva izložba priredi nastala je kao proizvod osluškivanja želja i potreba djece. Programi interaktivnog karaktera podstiču posjetioce na istraživanje Muzeja kao i na aktivno učenje u atraktivnom ambijentu" , objasnile su autori izložbe Ivana Pandžić i Sanja Pupac.

Ono što obavezno morate imati je pametni telefon ili fotoaparat, jer je za određene eksponate obavezno fotografisanje kako biste doživjeli sve čari nauke i iluzije.

Evo šta je zabilježilo oko našeg fotoreportera.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop