• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tošićeva dva komada i pobeda Partizana!

Autor mondo.rs

Crno-beli savladali Čukarički u 32. kolu Superlige Srbije. Golovi Zorana Tošića i kiks Saše Zdjelara. Čuka bez snage za novi udarac Partizanu.

 Tošićeva dva komada i pobeda Partizana! Izvor: MN PRESS

Mali revanš Partizana za poraz od Čukaričkog u prvoj utakmici polufinala Kupa Srbije...

Crno-beli savladali su "brđane" 2:1 (1:1) u 32. kolu Superlige Srbije, ali navijači još uvek aktuelnog osvajača "duple krune" nadaju se potpunom revanšu i ubedljivijoj pobedi 9. maja, kada se na istom mestu (na stadionu u Humskoj) bude igrao odlučujući duel za finale masovnijeg domaćeg takmičenja.

Partizan je u nedelju uveče bio napadački raspoložen, a to potvrđuju i brojne šanse, odnosno dva gola Zorana Tošića u 18. i 81. minutu. Jedini pogodak za goste sa Banovog brda postigao je Nemanja Belaković u prvom minutu drugog poluvremena.

S nova tri boda, posle dva vezana poraza od Zvezde u prvenstvu i Čukaričkog u Kupu, Partizan je praktično stigao nadomak osvajanja drugog mesta. Ali, u preostalih pet utakmica ima zadatak da sačuva pet bodova prednosti u odnosu na Spartak.

Trener "parnog valjka" Miroslav Đukić je dobro promešao karte posle očajnog izdanja na Banovom brdu. Izmenio je sastav, premestio Nemanju R. Miletića na desnog beka, ali se i suočio s novom nevoljom, s obzirom na to da se u 72. minutu povredio Vladimir Stojković.

Povreda Stojkovića!


Partizan je poveo golom iz ofsajda...

Nikola Drinčić se okliznuo na 30 metara od svog gola, Saša Zdjelar je bio spretan, uspeo da dođe do lopte i da je prosledi do Ognjena Ožegovića, koji se aktivirao iz ofsajda, ali to nije primetio linijski sudija. Usledila je asistencija prema raspoloženom Tošiću, čiji udarac sa 16 metara nije mogao da odbrani Nemanja Belić.


Međutim...

Čim su krenuli s centra na početku drugog dela, "brđani" su izjednačili. Zdjelar je loše odigrao povratni pas, koji je presekao Belaković i rutinski savladao Stojkovića.


Pre i posle izjednačujućeg pogotka crno-beli su stvorili nekoliko odličnih prilika, a najčešće je u njima bio Đorđe Ivanović, međutim nije imao sreće u deulima sa golmanom Čukaričkog, koji je sva tri puta izašao kao pobednik.

Pobedu Partizanu obezbedio je Tošić u 81. minutu. Tavamba mu je lepo odigrao povratni pas, a krilni napadač crno-belih iz dva-tri koraka stvorio poziciju za šut i savladao Belića.


Partizan je u nedelju bio bolji i zasluženo pobedio.


PARTIZAN: Stojković (od 74' Jovičić) - N. R. Miletić, Mitrović, Marković, Antonov - Pantić, Zdjelar (od 65' Ilić), Jevtović, Tošić - Ivanović, Ožegović (od 69' Tavamba).

ČUKARIČKI: Belić - Bogosavac, Stevanović, Đurić, Veličković - Docić (od 80' Tedić), Drinčić - Ovusu (od 46' Stojanović), Bojić, Belaković - Mudrinski (od 46' Kajević).

IZ MINUTA...

Kraj!

90' Đorđe Ivanović je imao i treću šansu večeras, odličnu, ali je Belić i ovaj put izašao kao pobednik.

GOOOL

81' 2:1!

- I opet Zoran Tošić! Tavamba je bio okrenut leđima golu, kada je primio loptu na 14 metara, odigrao je povratnu prema Tošiću, koji je napravio korak, dva i vrlo lepim i preciznim udarcem zatresao mrežu.


80' Povredio se i Docić, i on napušta teren. Slobodan Tedić je u igri.

79' Antonov je tukao pored gola.

72' Jevtović je slučajno povredio Stojkovića posle kornera. Golman Partizana ne može da nastavi. Nadajmo se da nije u pitanju ozbiljna povreda i duža pauza za najboljeg srpskog golmana. Na nosilima napušta teren

Povreda Stojkovića
Izvor: YouTube/Arena sport


69' Ušao je i Tavamba, umesto Ožegovića.

65' Izmena, ušao je Saša Ilić umesto imenjaka Zdjelara.

58' Tošić je ozbiljno tukao iz "slobodnjaka", lopta je prohujala pored stative. Igra se uglavnom na polovini Čukaričkog, crno-beli stvaraju prilike, ali ih po ko zna koji put ove sezone ne koriste. 

56' Partizan je opasniji, Pantić je imao šansu posle asistencije Tošića, ali je njegov udarac završio pored gola.

GOOOL!

46' 1:1!

- Šta se dešava sa odbranom Partizana. Doduše, sada je veliku grešku napravio Saša Zdjelar, loše je vratio loptu, Nemanja Belaković je bilo najbliži i najbrži i rutinski savladao Stojkovića.


- Dve izmene u gostujućoj ekip - Kajević i Stojanović će igrati u drugom poluvremenu, a u svlačionici su ostali Ovusu i Mudrinski.

- Partizan je bio bolji i zasluženo vodi!

45+1' Velika šansa za Ćukarički!

- Docić nije iskoristio grešku odbrane Partizana. Imao je priliku da izjednači posle loše reakcije Mitrovića, ali je i on promašio fudbal.

29' Odlična šansa za Partizan!

- Jevtoviće je vrlo lepo kroz sredinu našao Ožegovića, ovaj opet nesebično odigrao prema Ivanoviću, koji je dobro šutirao, ali je Belić bio dobro postavljen, tako da je uspeo loptu da izbaci u korner. Posle ubacivanja iz ugla crno-beli su imali još jednu šansu, koju, takođe, nisu uspeli da realizuju.

GOOOL!

18' 1:0!

- Nikola Drinčić se okliznuo na 30 metara od gola, Zdjelar je oduzeo loptu, odigrao do Ožegovića, koji ju je prosledio na desnu stranu, gde je bio Zoran Tošić i preciznim udarcem sa 15-16 metara pogodio mrežu.

Glavni sudija je dobro postupio što je pustio prednost, ali je pomoćnik pogrešio, jer je Ožegović bio u ofsajdu.


13' Dobar tempo meča u Humskoj, igra se na obe polovine, a prvu ozbiljniju situaciju imali su "brđani", ali Ognjen Mudrinski nije uspeo lepo da primiri loptu ispred gola Partizana. Rezultat je 0:0, ali ofanzivna izdanja oba tima obećavaju.

7' Nema prilika...

- Počinje utakmica u Humskoj... Gledalaca vrlo malo, ništa novo!

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC