• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OKK Borac: Fanatična odbrana donosi rezultat

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Trener crveno-plavih Marko Taušan i košgeter Nebojša Nikolić složni u ocjeni da je odbrana donijela pobjedu u prvoj utakmici finala plej-ofa Republike Srpske i da će isti recept pokušati da primijene u srijedu u Bratuncu.

 Borac - Bratunac 64:50, Marko Taušan, Nebojša Nikolić Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Borac je poveo sa 1:0 u seriji pobjeda protiv Bratunca i stigao je na dva koraka od titule prvaka Republike Srpske i povratka u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Sjajnom igrom u odbrani u drugom poluvremenu veoma tvrde utakmice u bučnoj dvorani "Borik", Banjalučani su "prelomili" nezgodni i iskusni tim Bratunca - 64:50 (18:19, 14:18, 17:6, 15:7).

KAO NEKAD: "Borik" nosio Borac do pobjede (VIDEO)

Mladi šef struke Borca Marko Taušan istakao je da su gosti u prve dvije četvrtine držali prednost zahvaljujući šutu sa distance, ali da je u nastavku čvršća odbrana njegovom timu donijela zasluženi trijumf.

"Potpuno zasluženo smo stekli prednost poslije ove pobjede. Goste je bolje išao šut za tri poena, imali su čini mi se više od 50 odsto pogođenih trojki, i to dosta 'teških' šuteva preko ruke. Dogovorili smo se u svlačionici da u drugom dijelu dodatno pojačamo odbranu i to nam je donijelo rezultat", rekao je Taušan.

Iako je utakmica bila izuzetno teška, za "borčevce" nema odmora jer ih već u srijedu očekuje drugi meč finalne serije u Bratuncu.

"Isto idemo na pobjedu! Idemo jednu po jednu utakmicu, ali nemamo namjeru da ispustimo prednost domaćeg parketa. I u Bratuncu se nadam istom ishodu kao i u prvoj utakmici u 'Boriku'", podvukao je trener Banjalučana a potom i otkrio recept za sljedeći meč:

"Fanatična odbrana! Moramo da ponovimo koje vanjske ćemo braniti i nadam se da će nam to donijeti rezultat kao što je bio slučaj u prvoj utakmici".

Strijelac 21 pogotka Nebojša Nikolić složio se sa trenerom da je ključnu ulogu u pobjedi odigrala odbrana u drugom poluvremenu.

"Rival je bio dobar prvo poluvrijeme, u nastavku smo pojačali odbranu, znali smo gdje smo najtanji i rezultat toga bilo je samo 13 primljenih poena u drugom poluvremenu što je presudilo. Tom čvrstom energijom i kolektivnom odbranom smo dobili meč", rekao je Nikolić.

Razumljivo, i u Bratuncu priželjkuje pobjedu, ali je svjestan da će to biti jako teško ostvariti poslije napornog duela u "Boriku".

"Dosta smo se potrošili, utakmica je bila jako zahtijevna a isto očekujemo i u srijedu u Bratuncu. Nema mnogo vremena za oporavak, moramo ponovo dati sve od sebe. Idemo na pobjedu, pa šta bude. Ponovo ćemo igrati agresivno u odbrani i tu je naša šansa", zaključio je košarkaš crveno-plavih.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC