• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Salah je najbolji!

Autor mondo.rs

Napadač Liverpula proglašen je igračem godine u Engleskoj, u izboru Udruženja profesionalnih fudbalera (PFA).

Mohamed Salah, koji je u dosadašnjem toku sezone dao 41 gol na 46 mečeva u svim takmičenjima, pobedio je Kevina De Brujnea iz Mančester sitija i Harija Kejna iz Totenhema u tradicionalnoj anketi PFA.

Dvadesetpetogodišnjem Egipćaninu je nagrada uručena u nedelju uveče, na ceremoniji održanoj u Londonu.

Pored pomenute trojice, u najužem izboru su bili Liroj Sane, David Silva (obojica Siti) i David De Hea (Mančester junajted).

Salah je letos stigao na "Enfild" iz Rome za 37 miliona funti i iz meča u meč doprinosio uspešnoj sezoni "redsa".

Liverpul je trenutno treći na tabeli Premijer lige, dok mu u Ligi šampiona predstoji polufinalni dvomeč sa Romom, njegovim prethodnim klubom. Mimo očekivanja, tim Jirgena Klopa mogao bi da u vitrine unese šestu titulu prvaka Evrope, a prvu posle istanbulskog "čuda" 2005. godine.

NA REDU SU NOVINARI

Ostaje da "svog" igrača godine izabere i Udruženje fudbalskih novinara, čiji ukus se često, ali ne uvek, podudari sa PFA. U prethodnih šest godina, pet puta su imali istog pobednika, samo su 2016. igrači izglasali Rijada Mahreza (Lester), a novinari njegovog saigrača Džejmija Vardija.

Salah će u finišu sezone imati šansu da obori Liverpulov rekord od 47 pogodakau sezoni, koji još od 1984. drži Velšanin Jan Raš.

Koliko je dobro igrao u kontinuitetu, pokazuje i činjenica da je tri puta biran za igrača meseca, što nije uspelo nikome pre njega.

"Kako god da udari loptu, ona završi u mreži. On izlazi na teren ne u nadi da će postići pogodak, nego znajući da će to uraditi. Kao centarfor, znam koliko je to dobro osećanje", prokomentarisao je legendarni Alan Širer.

Tim godine u izboru PFA: De Hea, Kajl Voker (Totenhem), Nikolas Otamendi (Siti), Jan Fertongen (Totenhem), Markos Alonso (Čelsi), Kristijan Eriksen (Totenhem), Silva, Sane, De Brujne, Salah, Serhio Aguero (Siti), Kejn.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC