• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Android TV koji razume naš jezik i nudi igre...

Autor mondo.rs

Domaći brend Tesla najavio je prvi Android smart TV s kojim dolaze dva daljinska upravljača, koji omogućava igranje igara, ima Chromecast i razuve glasovne komande na srpskom.

Brend Tesla predstavlja novi Tesla S901 powered by Android TV: Vaše želje za njega su zapovest. I to glasovna!

Koji film želite da pogledate, koju emisiju da ispratite, koju internet stranicu da posetite, koju aplikaciju da učitate? Samo recite, i to doslovno - u mikrofon na daljinskom upravljaču! Novi Tesla S901 powered by Android TV ispunjava želje - filmovi, serije i aplikacije, uz gledanje sadržaja sa mobilnih uređaja i ceo internet na vašem TV-u. Ovaj uređaj predstavlja integraciju računara, gejming konzole i televizora - i tako čini pravi multimedijalni uređaj za vaš dom.

Tesla S901 TV pokreće Android TV 7.0, posebna verzija dobro poznatog operativnog sistema, maksimalno prilagođena velikim ekranima i daljinskom upravljaču. Aplikacije za Android TV preuzimaju se sa Google Play prodavnice, optimizovane su za rad na televizorima i automatski se ažuriraju.

Ipak, ono što ćete prvo primetiti kod novih Tesla S901 televizora je njihov dizajn, koji vas lako može prevariti i navesti da pomislite da je reč o uređajima od čije će vam se cene zavrteti u glavi. Međutim, Tesla S901 je dokaz da kućište od kvalitetnog, dijamantski sečenog i obrađenog aluminijuma ne mora da bude odlika samo najskupljih modela televizora, iza kojih stoje najveća svetska imena elektronske industrije.

Uz Android OS stižu gejmped i Google Cast

Ovaj TV dolazi sa gejmpedom, za uživanje u igrama u stilu prave konzole, samo na velikom 4K UHD ekranu. Sve ovo praćeno je hardverskom snagom, koja omogućava dobre gaming performanse, a tu je i beskrajna lista aplikacija iz Google Play prodavnice, koja pokriva interesovanja cele porodice.

U mnoštvu zanimljivih funkcija i mogućnosti, nalazi se i Google Cast tehnologija, koja Tesla S901 televizorima omogućava bežičnu vezu sa mobilnim uređajima i kućnim računarima. Zahvaljujući ovoj tehnologiji, multimedijalne sadržaje, koji imate u svom telefonu, tabletu ili računaru, moći ćete bežično da reprodukujete na velikom 4K UHD ekranu, bez dosadnog prebacivanja sadržaja na USB memoriju.

Stižu vam i DVA daljinska upravljača

Uz sva tri modela Tesla S901 televizora dolaze dva daljinska upravljača. Jedan od njih ima klasičan raspored tastera, dok je drugi opremljen isključivo tasterima, koji su neophodni za upravljanje pametnim (SMART) funkcijama i aplikacijama, za olakšano upravljanje uređajem. Ali, dodatni daljinski upravljač u sebi krije još nešto - mikrofon.

Uz Android TV operativni sistem, svojim glasom možete da pokrećete aplikacije ili pretražujete internet. Jednostavno je. Na ekranu izaberite ovu komandu, a zatim u mikrofon recite, koji film i koji YouTube klip želite da pogledate, koju internet stranicu da posetite, koju aplikaciju da učitate... Tesla S901 savršeno razume i naš jezik, i uz to pamti vaš lični ukus, pa ćete uskoro moći da očekujete preporuke za nove filmove, serije i sve drugo što biste poželeli da pogledate.

Procesor, RAM i interna memorija

Svi modeli iz Tesla S901 serije televizora imaju identične specifikacije, kad je reč o unutrašnjim komponentama, a to su Cortex A53 procesor, 2.5 GB RAM-a i 16 GB interne memorije. Hardverska platforma je dovoljno snažna čak i za pokretanje zahtevnijih video igara, kao što su Asphalt 8 Airborne, Leo’s Fortune, Minion Rush i druge. Naravno, S901 je opremljen i USB priključcima (1 x USB 2.0 i 1 x USB 3.0) pa na njega možete povezati čak i miš i tastaturu.

Ekran od OSAM miliona piksela, integrisan zvuk

Tesla S901 televizori opremljeni su ekranima 4K UHD rezolucije, sa Direct LED pozadinskim osvetljenjem. Drugim rečima, više od osam miliona piksela kreira oštru sliku. Kada svemu dodamo dinamički kontrast od 100.000:1, osvetljenost od 300 cd/m2 i uglove vidljivosti od 176/176 stepeni (horizontalno/vertikalno), jasno je da Tesla S901 u korak prati svetske industrijske standarde.

U svetu audio-video uređaja, kvalitet zvuka je važan koliko i kvalitet slike. Zbog toga su Tesla S901 televizori opremljeni integrisanim Sound Bar-om, odnosno stereo sistemom sa dva snažna zvučnika smeštena u posebno rezonatorsko telo. Dodaćemo i to da audio sistem Tesla S901 televizora ima i podršku za Dolby DTS tehnologiju zvuka.

Sve vrste digitalnog signala

Tesla S901 poseduje odgovarajuće prijemnike za sve aktuelne vrste digitalnog televizijskog signala, odnosno DVB-T/T2 i DVB-C. Zahvaljujući ugrađenom DVB-T2 prijemniku, neće biti potrebe za kupovinom dodatnog Set-Top-Box uređaja ukoliko TV signal dobijate terestrijalno, to jest putem sobne ili krovne antene.

Tesla S901 seriju televizora čine tri modela: 43S901SUS dijagonale 43 inča (oko 110 centimetara), 49S901SUS dijagonale 49 inča (oko 125 centimetara) i 55S901SUS dijagonale 55 inča (oko 140 centimetara).

Detaljne specifikacije novih TV uređaja su date na sajtu. Cene su 59.990 dinara, 69.990 dinara i 79.990 dinara (oko 510, 595 i 680 evra).

Tesla S901 Android TV specfikacije:

- Android TV operativni sistem i Google Play podrška
- Integrisana konzola i gratis gamepad
- Chromecast umesto uobičajenog Miracast-a
- Voice Control i Magic remote control
- Podrška za srpski jezik
- Hardverska podrška i ultrabrzi odziv na komande
- UHD (4K) panel
- Integrisan Soundbar sa DTS i Dolby Digital sertifikatom
- Intuitivan interfejs sa aplikacijama i auto-ažuriranjem
- Atraktivni dizajn sa tankim kućištem.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS