• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Oklahoma i Minesota - ugašeni!

Autor mondo.rs

Vestbruk je pretio Rubiju, Tauns se rugao Hardenu i... njihovi timovi adekvatno su kažnjeni za to.

"Ima da ugasim to s*anje, videćete", rekao je Rasel Vestbruk nakon što je Riki Rubio zabeležio tripl-dabl u trećoj utakmici i doneo Juti Džez vođstvo od 2:1 u seriji.

I, dok se prošlosezonski MVP bavio malim ličnim ratom sa španskim plejmejkerom, nije ni primetio da su "džezeri" ispredavali još jednu košarkašku lekciju njegovom timu i doveli Oklahoma Siti Tander na rub eliminacije u prvoj rundi – 113:96.

Ukratko, Tanderov "Big 3" Vestbruk/Pol Džordž/Karmelo Entoni šutirao je 2/18 za tri poena uz 12 izgubljenih lopti rano jutros po našem vremenu u Solt Lejk Sitiju, gde je petorka Jute pružila majstorsku igru i pratila neočekivanog lidera, "rukija" Donovana Mičela, koji je dizao publiku na noge atraktivnim potezima.

Mičel je završio meč sa 33 poena, sedam skokova i četiri asistencije, a s njim na parketu ekipa u kojoj i dalje radi naš trener Igor Kokoškov napravila je 22 poena u plusu. Vestbruk jeste spustio Rubija ispod učinka od 26 poena, 11 skokova i deset asistencija iz treće utakmice, Španac je ovog puta imao "samo" 13 poena, šest skokova i osam asistncija, ali je i takav bio "debelo" u plusu - takođe 22 poena u utakmici u kojoj je domaći tim preuzeo vođstvo pred kraj druge četvrtine i potom ga samo uvećavao do kraja.

U trećoj bilo je maksimalnih 21 razlike 87:66, u četvrtoj nijednog trenutka manje od 15 niti više od 20, zbog čega su Vestbruk (23 poena, 0/3 za tri, 14 skokova, pet izgubljenih lopti), Džordž (32 poena, 2/9 za tri, 6 skokova, 6 izgubljenih lopti) i Entoni (11 poena, 0/6 za tri, jedna izgubljena lopta) kraj meča presedeli na klupi nadajući se da je preokret moguć počevši od pete utakmice serije u Oklahomi.

Rudi Gober "zaključao" je Vestbrukovu igru 2 na 2 sa Stivenom Adamsom, ostavljajući snažnog Novozelanđanina sa devet poena i sedam skokova i "minus 19" za 35 minuta u igri. U isto vreme, Francuz je postigao 16 poena uz samo četiri promašaja iz igre, ali i deset sakupljenih lopti. Derik Fejvors pogodio je šest od devet šuteva za 13 poena i četiri skoka, Džo Ingles spustio pet trojki iz 11 pokušaja za 20 poena, tri skoka i četiri asistencije.

"Cele godine želimo samo jedno, da kolektivnim nastupom stignemo do otvorenih šuteva. Nećete ih uvek pogoditi, ali morate ih uvek uzimati. Onda ćete i ubaciti neke. Pogodili smo par u pravom trenutku", rekao je trener "džezera" Kvin Snajder, koji je između druge i treće utakmice serije podržao dugogodišnjeg asistenta Kokoškova u nameri da postane prvi trener Finiks Sansa.



Severno od Solt Lejk Sitija, u Mineapolisu, zvezde Minesote Timbervulvs doživele su sličan debakl u sudaru sa Hjuston Roketsima.

Karl Entoni Tauns, Džimi Batler, Džef Tig, Endrju Vigins i Tadž Gibson sa klupe su posmatrali kako rezervisti "raketa" dovršavaju posao koji su pre toga započeli Džejms Harden, Kris Pol, Klint Kapela i igrači utakmice, pre svega zbog defanzivnih rola, Pi-Džej Taker i Trevor Ariza.

Tim našeg Nemanje Bjelice, koji je bio odličan i za 16 minuta u igri postigao sedam poena (2/2 za tri poena), uz tri skoka, asistenciju i blokadu, uspeo je u trećoj utakmici serije da obraduje svoje navijače, ali je u četvrtoj potpuno "kolabirao" pod velikim očekivanjima – 100:119.

Hjuston će imati priliku da završi posao u petoj utakmici pred svojim navijačima, nakon što je Harden postigao 22 od skoro 50 poena Roketsa u trećoj četvrtini - kada je pitanje pobednika bilo i rešeno.

"Brada" je tada pogodio sedam od deset šuteva iz igre, a meč je završio sa 36 poena, dok ga je Pol pratio sa 25, a Erik Gordon 18. Kapela (14 poena, 17 skokova) je vodio žestoke duele sa arogantnim Taunsom (22 poena, 15 skokova), koji se u trećoj utakmici rugao Hardenovim "air ball" šutevima.

Tig je potpuno podbacio, ubacio jedan šut iz igre iz sedam pokušaja i meč završio sa dva poena, skokom, pet asistencija i tri izgubljene lopte, a s njim na parketu ekipa je napravila 28 poena minusa, dva manje nego uz Viginsa koji je šutirao 1/5 za tri poena, a 5/14 iz igre.

Gibson je za preko 35 minuta šutnuo jednom na koš i pogodio, a Batler 17 puta i deset puta promašio za 19 poena, pet skokova i pet asistencija.

"Moraću da pogledam ovo ponovo. Bilo smo, baš onako... vreli", rekao je Pol.

"Jednom kada krenemo, teško nas je zaustaviti", dodao je Kapela.

Pete utakmice obe serije biće odigrane u noći između srede i četvrtka u Oklahomi i Hjustonu.

Rezultati:

ponedeljak na utorak

(zapad)

(8) Minesota - (1) Hjuston 100:119 u seriji 1:3
/Tauns 22, 15 sk - Harden 36, 4 sk, 3 as/

MINHOU
Izvor: YouTube


(5) Juta - (4) Oklahoma 113:96, u seriji 3:1
/Mičel 33, 7 sk, 4 as - Džordž 32, 6 sk, 2 as/

UTAHOU
Izvor: YouTube


utorak na sredu

(istok)

(2) Boston - (7) Milvoki 1.00, u seriji 2:2
(3) Filadelfija - (6) Majami 2.00, u seriji 3:1

(zapad)

(2) Golden Stejt - (7) San Antonio 4.30, u seriji 3:1

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC