• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Enfild" čeka!

Autor mondo.rs

Siti je izgubio još u autobusu. Romanisti to dobro znaju.

Kultni "Enfild", u međuvremenu proširen na 54.000 mesta, biće svedok utakmice koju niko nije očekivao pred početak sezone.

U prvom polufinalu Lige šampiona, ujedno i reprizi finala iz 1984, sastaće se Liverpul i Roma (20.45, Arena sport.

"Znate zašto nisam želeo Liverpul? Oni su ratnici kao i mi. Sve što su postigli, postigli su radom na terenu. Real i Bajern si drugačiji. Oni mogu da potcene Romu. Liverpul to nikada neće uraditi", rekao je Romin ratnik, Rađa Najngolan.

/NE VIDIM SVETLO NA KRAJU TUNELA, MARIZA/

Nijedan fudbaler ne mora da strepi da li će igrati u revanšu polufinala, jer UEFA "briše" opomene svim igračima koji su stigli do ove faze takmičenja. To, međutim, ne znači da su fudbaleri pošteđeni suspenzije u finalu ukoliko dobiju po opomenu u obe polufinalne utakmice ili crveni karton na tom putu.

Između ostalog, i njegov zadatak biće da zaustavi dojučerašnjeg saigrača Mohameda Salaha, koji je u međuvremenu proglašen za fudbalera godine u Premijer ligi nakon što je u debitantnskoj sezoni među "redsima" postigao 31 pogodak u ligi, a 41 ukupno.

"Čuo sam se sa Salahom. Dobri smo drugovi još od kad je igrao za Romu. Malo smo se našalili", rekao je "Nindža", svestan da su saigrači i on već uradili "nemoguću" stvar - potpuno izolovali Lionela Mesija i nadoknadili zaostatak od 4:1 iz prve utakmice sa Barselonom u četvrtfinalu.

Utoliko, ne bi trebalo da začudi ako se tim Euzebija Di Frančeska odluči za sličan pristup i u meču sa vihornom navalom koju sprema da izvede Jirgen Klop. Kakva god taktika "vučice" da bude, mnogo posla očekuje našeg kapitena Aleksandra Kolarova po čijoj strani će atakovati "Faraon".

"Biće puno emocija, svaki dan pričam sa bivšim saigračima, baš sam razgovarao i sa Frančeskom Totijem. Neće mi biti lako, volim Romu, grad i oni mene... Znaju me, kako i igram, ali želim trofej Lige šampiona sa Liverpulom", rekao je Salah, koji je posle dve uspešne sezone u Romi letos pojačao Liverpul za 42 miliona evra.

Klop neće moći da računa na povređene Emrea Džana, Adama Lalanu i Džoela Matipa, Di Frančesko na Rika Karsdorpa i Gregorija Defrela.

Bez obzira na to šta Liverpul uradi do kraja sezone u Premijer ligi i Ligi šampiona, to bi mogao da bude transfer godine.

"Bio je dobar i pre dolaska kod nas. Problem je što se Premijer liga prati više od Serije A. Zato su ljudi iznenađeni, mi nismo. Uradio je toliko toga, ali mislim da nije stigao ni do pola puta u razvoju", rekao je Klop o Salahu.

"Naša sreća je što smo mogli da vidimo šta se dogodilo u revanšu između Rome i Barselone, sada ništa ne može da nas iznenadi".

/UTAKMICA KOJU JE SITI IZGUBIO U AUTOBUSU/



Duel dva tima biće tek četvrti u najjačem evropskom takmičenju, s tim da je Liverpul slavio u finalu za titulu prvaka Evrope 1984. godine nanevši bolan udarac Romi i to na njenom "Olimpiku" posle penala 4:2 (1:1).

Tačno na desetogodišnjicu te utakmice dogodila se i jedna od najvećih tragedija u italijanskom fudbalu, o kojoj je Mondo pisao u ponedeljak.

"Redsi" su i 2002. godine eliminisali Romu u drugoj grupnoj fazi Lige šampiona i to samo zbog boljeg međusobnog skora (0:0, 2:0), zbog čega u Romi priželjkuju revanš čekajući skoro tri i po decenije.

"Potrebno je da nastavimo da se zabavljamo, uvek kažem mojim momcima da uživaju na terenu. Fudbal je samo igra", skida pritisak sa svog tima trener Di Frančesko, ali je jasno da u polufinalu Lige šampiona niko nije bez opterećenja.

Prvi strelac "vučice" Edin Džeko čak 11 puta tresao je mrežu Liverpula kao fudbaler Mančester sitija, ali nikad u pobedi svog tima.

Roma igra i protiv tradicije jer je izgubila svih šest eliminacionih rundi sa engleskim klubovima (uz podsećanje da je 2010. posle 2:1 u Rimu bilo 7:1 za Mančester junajted u revanšu četvrtfinala).

Ali svemu dođe kraj jednog dana, da li je Roma spremna da sada "naplati" Liverpulu?

Anketa

Ko osvaja Ligu šampiona?

  • Real Madrid

    26.07% (67)

  • Bajern Minhen

    15.95% (41)

  • Liverpul

    42.41% (109)

  • Roma

    15.56% (40)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC